SF-forslag: Kommunerne skal selv tage sig af hjemmeplejen

Efter det er kommet frem, at det private plejefirma Pleje Plus har fået over 250 klager på otte måneder, vil SF nu styrke den kommunale hjemmepleje.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere måneder uden et bad. Det var hvad Jette Langhoff fra Nakskov stod model til, da hun benyttede sig af Pleje Plus.

De seneste par dage har sagen om Pleje Plus, der var ansat af Lolland Kommune, rullet; på otte måneder har firmaet fået over 250 klager fra ældre og pårørende.

Nu kommer Kirsten Normann Andersen (SF), der blandet andet er ældreordfører, så med et beslutningsforslag omkring privat hjemmepleje, for at undgå lignende sager i fremtiden. 

SF’s mål er at styrke den kommunale hjemmepleje og gøre private firmaer på ældreområdet helt overflødige om 10 år.

- Det er desværre ikke første gang, at vi ser sager som denne. Med vores forslag lover vi ikke, at problemet er løst i morgen. Vi mener, at det er vigtigt at prioritere på den lange bane. Det kan ikke hjælpe, at der spares på ældreområdet; det er på tide, at vi tilfører de nødvendige ressourcer, siger Kirsten Normann Andersen (SF).

Regeringen skal vågne op

Kirsten Normann Andersen (SF) har svært ved at forså, at regeringen sender et signal om, at den gerne vil de ældre, når der er minusvækst på ældreområdet. 

- De har en ældreminister, hvilket jo sender et signal om, at de går op i ældreområdet, men det har jeg lidt svært ved at se, siger hun.  

Hun understreger, at hun godt ved, at kommunerne er presset på økonomien, og at der derfor også må spares på ældreområdet.

- Jeg er ikke i tvivl om, at kommunerne gør deres bedste for at få deres budgetter til at gå op - ingen gør det med vilje. Kommunerne er også presset, og derfor ender den med at vælge de billigste tilbud, men det er altså vigtigt, at de har kvalitet for øje, når de vælger plejetilbud. 

Forslagene fremsættes i folketingssalen på torsdag. 

 Du kan se forslagene her: