Sex på lollandkommune.dk

Lollandkommune.dk - De fleste vil nok tro, at man kommer ind på Lolland Kommunes hjemmeside. Men siden gemmer på noget helt andet

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Måske skal du have noget information om Lollands Kommune. Du taster lollandkommune.dk - og du er inde på deres hjemmeside. Tror du. På hjemmesiden står der: Jobs, Tast Selv Borger og åbningstider. Hjemmmesiden ser rigtig ud, men på midten af siden er der et link til - Chinese Sex. Forklaringen er, at Lolland Kommunes rigtige hjemmeside er lolland.dk. Siden, som annoncerer for erotik, er starten af nogen, der spinder guld på navnet.

- Det er træls for os, der prøver at lave en flot lolland.dk-side, at der er nogen, der snylter på os for at få trafik til deres egen hjemmeside, siger Birgitte Paulsen, der er kommunikationskonsulent hos Lolland Kommune.

Borgerne kan altså nu finde annoncer for sex på en hjemmeside, man skulle tro tilhører Lolland Kommune. Det burde have været undgået, lyder det fra en IT-advokat hos Skandinaviens største advokatfirma specialiseret inden for IT-ret.

- I det øjeblik det stod klart, at der var noget, der kom til at hedde Lolland Kommune, burde man på forhånd have registreret lollandkommune.dk, lolland-kommune og lollandkommunen.dk, siger IT-advokat hos Bender von Haller Dragsted Martin Von Haller Grønbæk.

Det er DK Hostmaster, der administrerer de alle hjemmesider, som ender på .dk. Lolland Kommune har klaget til DK Hostmaster over den 'falske' hjemmeside, men klagen er i første omgang blevet afvist.

DK Hostmaster oplyser til TV2 ØST, at de ikke vurderer indholdet af en hjemmeside, når et domainnavn bliver reserveret, og at de ikke kan lukke siden med det samme. De opfordrer i stedet kommunen til at tage sagen videre til klagenævnet for domainnavne. Et råd som kommunen følger.

I følge IT-advokat Martin von Haller Grønbæk vil Lolland Kommune ikke få problemer med at få medhold i sagen. Han tror derfor ikke, at der går lang tid før, sex-hjemmesiden bliver lukket.

 

DEL: