Serie af indbrud kan ende med at lukke fodboldklub

Fem indbrud på på fire måneder, hvoraf de tre af indbruddene er sket i oktober alene, får nu folkene bag Ny Kappel Boldklub 07 ved Nakskov til at overveje klubbens fremtid.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det har tæret på kræfterne i Ny Kappel Boldklub 07 ved Nakskov, at ukendte gerningsmænd de seneste fire måneder har begået en række indbrud i klubhuset. Og derfor overvejer formand Per Lohse nu klubbens fremtid.

- Hvis det fortsætter, tror jeg, vi siger stop på generalforsamlingen til januar. Jeg gider ikke det her. Vi bruger masser af frivillig tid på klubben i forvejen og har skullet bruge meget tid på det her også, og de her indbrud gør, at lysten til at fortsætte ikke længere er så stor, siger Per Lohse.

Det seneste indbrud blev begået natten til tirsdag i denen uge, men også omkring 13.-14. oktober og så 5. oktober var der indbrud i klubben. Derudover har der også været to indbrud fra 22. juni og frem til oktober. Det er hovedsageligt klubhuset, det er gået ud over, hvor døre og vinduer flere gange er brudt op, og hvor udbyttet typisk har været sodavand, slik, is og i det seneste tilfælde også en kasse øl.

Ingen penge til overvågning

Klubben mistede en del medlemmer sidste år i forbindelse med noget rod i den tidligere ledelse, siden har den nye skolereform kostet nogle medlemmer, så der nu kun er omkring 50 tilbage, og i en så lille klub kan en serie af indbrud gøre meget ondt.

- Vi har fået flere råd til, hvad vi kan gøre - for eksempel opsætte overvågning, men økonomien i en lille klub som vores kan ikke bære at investere i ovevrågning og alarmer, siger Per Lohse med et suk, der vidner om, hvor træt han er af de personer, der står bag indbruddene.

Politiet: Vi har ingen spor

Hos lokalpolitiet i Nakskov undersøges sagen i øjeblikket nærmere. På nuværende tidspunkt har man dog ingen brugbare spor at gå efter i forhold til den videre efterforskning. 

- Vi er helt på bar bund. Det betyder, at der lige nu ikke er så meget at gøre, da vi er afhængige af nye oplysninger fra folk, der har set noget eller hørt nogen i området, siger Bo von Würden, som er politikommissær i Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.