¨

Seks personer fængslet i stor speed-sag fra Bandholm

Foto: TV ØST

Politiet har beslaglagt over 20 kilo narko i sagen. Ud over de seks fængslede vil to blive krævet udleveret.

Efter et mere end fire en halv time langt retsmøde blev seks personer onsdag aften varetægtsfængslet i fire uger i en større sag om narkoindsmugling . Sagen begyndte for alvor at rulle onsdag morgen, da politiet beslaglagde over 20 kilo  amfetamin i en garage i Bandholm på det nordlige Lolland.

- Retten valgte at fængsle de seks i fire uger, hvor den første uge skal foregå i isolation. Derudover er to mænd blevet varetægtsfængslet uden, at de var til stede, fortæller anklager Ulrich Thomsen.

Hos Københavns Politi forklarer lederen af narkosektionen, Steffen Th. Steffensen, at man har efterforsket sagen i en måneds tid.

- Vi fik fornemmelsen af, at der skulle ske en indsmugling, og derfor lå vi på lur nede i Bandholm, siger han.

Nogle af de sigtede har en fortid inden for samme illegale branche og er tidligere dømt i større narkosager. Alle vil blive fremstillet i grundlovsforhør i løbet af onsdagen.

For nylig tog sydsjællandske betjente 40 kilo amfetamin i en rockers bil nær Storebælt, og i en tredje sag afslørede Københavns Politi 35 kilo af samme stof.

- Det handles på gaden for mellem 70 og 100 kroner, så prisen er faldet, konstaterer Steffen Th. Steffensen.

Netop amfetamin blev der beslaglagt bemærkelsesværdigt meget af sidste år, viste en statistik, som Rigspolitiet offentliggjorde forleden.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App