¨

Seks hunde døde - dyrlæge advarer om virus

Foto: TV ØST

Inden for en uge er seks hunde døde af en virus i Nakskov og Horslunde. De seks døde hunde var enten ikke vaccineret eller utilstrækkeligt vaccineret.

Seks hunde er inden for en uge døde af parvovirus i Nakskov og Horslunde. Det oplyser dyrlæge Annette Creutzberg fra Byens Dyreklinik i Nakskov til Lolland-Falsters Folketidende.

I sidste uge blev tre hunde indbragt til klinikken, alle med svære symptomer på angreb af den frygtede parvovirus. Den ene hund døde umiddelbart efter, og en anden efter mange timer med drop. Den sidste blev aflivet. Endnu en hund fra samme bestand er død hjemme.

- Dagen efter kom to hunde ind på klinikken. Ejeren havde været på besøg hos ejeren af de andre hunde. Begge hunde var smittet og døde trods behandling, fortæller Annette Creutzberg.

Ødelagt tarm

Parvovirus viser sig ved opkastning og blodig diarré. Tarmen bliver så ødelagt, at hunden ikke kan indtage føde og også får svært ved at optage vand. Det er alvorligt, fordi feberen kan stige til op mod 41 grader.

De seks døde hunde var enten ikke vaccineret eller utilstrækkeligt vaccineret. Smittekilden kendes ikke, men Annette Creutzberg opfordrer til, at man tjekker sin hunds vaccinationsbog.

00:59 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App