SEAS-NVE slår prisrekord for eltransport

Det er kun få meter, der afgør, hvad man som forbruger betaler i el-tarif.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er markant forskel på prisen, når det handler om transport af strøm til forbrugerne.

Det skriver LandbrugsAvisen.

Højest i hele landet er prisen hos SEAS-NVE. Her koster det ifølge avisen 30,9 øre pr. kWh. Helt omvendt ser det til gengæld ud hos nabo-selskabet Nakskov El-net, der kan tage titlen som en af landet billigste med en pris på 7,9 øre pr. kWh for samme ydelse.

Betaler 75.000 kr. mere

Svineproducent Torben Jensen, som bor i Nakskov, er en af de forbrugere, der oplever de store prishop selskaberne imellem. Han forbruger i omegnen af 300.000 kWh årligt til især ventilation og foderblading, og strømmen kommer fra SEAS.

- Jeg betaler 75.000 kr. mere for at få strømmen leveret, end hvis jeg hørte til naboselskabet, siger han til avisen og tilføjer, at situationen kalder på forbedringer.

Behov for rationalisering

Flemming Nør-Pedersen, der er direktør i Landbrug & Fødevarer, ser bekymrende på de store prisforskelle og påpeger, at der er stort behov for rationalisering på området.

- Hvis alle selskaber hævede tariffen lige så meget som Syd Energi, svarer det til, at L&F’s virksomheder og landmænd ville betale op mod 100 mio. kr. mere for strøm, siger han til LandbrugsAvisen.

Tal fra Dansk Energi viser, at den gennemstilige el-tarif fra 2008 til 2015 steg fra 12 øre til omkring 20 øre.