Se videoen: Nu kan havørneungerne flyve

I hele landet har folk mulighed for at følge med i, hvordan det går de 2 havørneunger på Lolland. Reden er videoovervåget, og nu kan du se deres første flyvetur

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De blev udklækket 10. april, og nu kan Lolland mest populære havørne flyve. Fredag den 4. juli tog de første gang på vingerne.

- Det er herligt at opleve, at de 2 unger har haft så gode forældre, at de har kunnet opfostre dem fra æg til flyvefærdig havørn. De er i et beskyttet område med ro for mennesker og gode fødemuligheder, som er vigtigt for, at ungerne kan vokse og klare sig, siger Lennart Pedersen, som er leder af Projekt Ørn under Dansk Ornitologisk Forening, til foreningens hjemmeside.

Jager forældre væk

I reden 18 meter over jorden følger et videokamera fra Dansk Ornitologisk Forening fuglene, men ifølge hjemmesiden valgte begge unger at tage på deres første flyvetur uden for kameraets linse. Det lykkes dog på en senere optagelse at fange de 2 ørnes flyvefærdigheder.

På videoen kan man se, hvordan de jager deres forældre væk, hvilket er almindeligt, når fuglene er blevet større. For så er reden ungernes territorium.

Livet i reden bliver fulgt af flere tusinde seere, og her kan du også se ungerne flyve. På dof.dk kan du læse mere om de de 2 havørne.