Satudarah om lukning af klubhus: Nu samles vi bare på offentlige steder

Lolland Kommune har gjort brug af rockerloven for at få lukket Satudarahs klubhus i Maribo. Ifølge gruppen selv, vil det dog ikke gøre nogen forskel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lolland Kommune har taget den nye rockerlov i hånden og har fra i dag forbudt alle former for forsamlinger af grupper i det gamle Sundhedshus i Maribo.

Huset, som hidtil har fungeret som klubhus for gruppen Satudarah MC, var tidligere på måneden genstand for en række skyderier.

Og det har nu fået kommunen til at slå hårdt ned. 

Mener ikke, udsmidning er rimelig

TV ØST har været i kontakt med Satudarah MC’s talsmand, Nicky Terp. Han synes ikke, det er rimeligt, at de bliver smidt ud af de lokaler, de lejer midt i Maribo.

Gruppen har kun ønsket at give interview per mail, så nedenfor kan TV ØST’s spørgsmål og Satudarah MC’s svar læses.

Hvor vil I nu opholde jer?

- Vi finder jo nok bare et nyt sted, hvis vi ikke kan få omstødt beslutningen. Indtil da må vi jo bare samles på offentlige caféer, restauranter, barer osv. Så hvis politiet og kommunen mente, at vi skabte en utryghed før, så hjælper det ikke at tage vores opholdssted fra os.

Politiet og byens restauratører har meldt ud, at folk med rygmærker og relationer til bandemiljøet ikke er velkomne på byens beværtninger. Hvor vil I så være?

- Vi har ikke oplevet, at der var steder, vi ikke måtte komme ind, og jeg kan ikke se, hvorfor vi skulle blive afvist. Vi har været bosat i byen i snart to år, og vi har ikke lavet nogle problemer eller noget ballade i byen. Hvis der er nogle, som har eller får en dårlig oplevelse med en med tilknytning til Satudarah, er de velkomne til at skrive til mig.

Politiet og kommunen mener, at jeres tilstedeværelse i huset skaber generel utryghed. Hvordan oplever I det?

- Vi er med i en MC-klub, hvor det er en del af livsstilen at kunne mødes og dyrke vores passion sammen. Vi har ikke oplevet nogle klager eller mærket, at folk var utrygge omkring vores tilstedeværelse i byen, tværtimod. Udlejeren har heller aldrig klaget, og den ombygning, som blev bygget, er en overdækket terrasse, som han har godkendt, så vi kunne få en udendørs bar og lave nogle grillarrangementer.

- Egentligt vil vi bare gerne passe os selv. Det kan vi gøre i et klubhus, hvor vi kan træne, lave mad, holder fester osv. 

Der blev skudt mod klubhuset den 6. oktober. Hvad tænker du om, at kommunen lukker klubhuset med tanke på, at der har været skud på åben gade?

Vi bliver faktisk straffet for andres handlinger, hvilket jo ikke er særligt betryggende i et demokratisk retssamfund.

Du skriver, at I ikke har oplevet klager eller mærket, at folk er utrygge. Men kan I forstå, at folk bliver bekymrede, når der er skud på åben gade?

Ja selvfølgelig, hvem ville ikke blive det? Men som sagt, så kan man ikke stille os til ansvar for andres handlinger. Vi vil gøre vores for, at folk på Lolland er trygge ved vores tilstedeværelse

Hvorfor er det nødvendigt for jer at have et samlingssted inde i byen, hvor der er mange andre mennesker?

- Det er det heller ikke nødvendigvis, men mange af vores medlemmer bor i Maribo by og har deres daglige gang der.

En åben konflikt mellem Satudarah MC og Mongols MC er blevet nævnt af politiet gennem de sidste mange måneder. Hvad går konflikten ud på? 

- Vi er ikke i konflikt og slet ikke en bandekonflikt, så jeg ved ikke, hvad den skulle gå ud på. 

Kommunen og politiet oplever, at der er uro og utryghed i Maribo på grund af den verserende bandekonflikt. Hvad er jeres rolle i den?

Dette spørgsmål har Nicky Terp ikke svaret på.

Har I tænkt jer at finde et andet klubhus?

- Ja, hvis vi bliver tvunget ud af det, vi har, så finder vi nok et nyt. Det bliver ikke så svært.