¨

Sådan undgår du at ende i gæld: Lollands unge er de dårligste betalere

Foruden rådgivningen i Nykøbing Falster driver Forbrugerrådet Tænk også gældsrådgivning i København, Odense, Esbjerg, Aalborg og Ringsted. Foto: Forbrugerrådet Tænk

Unge i regionen har svært ved at holde styr på økonomien. Her kan du læse, hvordan du får styr på gæld og økonomi.

De unge på Lolland og Falster har svært ved at holde styr på økonomien.

Faktisk kan hver sjette mellem 18 og 30 år ikke betale deres lån tilbage og er registreret som dårlige betalere. Her er den samlede gæld hos RKI på næsten 20 millioner kroner.

Det oplyser Finans Danmark i deres seneste rapport.

Herunder finder du fem råd fra Forbrugerrådet Tænk, der hjælper dig med at få styr på økonomien og undgå gæld.

Her kan du læse mere om dine juridiske muligheder, når du har gæld her.

Få styr på pengene

 1. Læg et budget og find dermed også ud af, hvad dit månedlige rådighedsbeløb er. Der findes desuden en del apps som kan hjælpe dig på vej.
   
 2. Tjek din skat og juster løbende, hvis dine indtægter eller renteudgifter ændrer sig.
   
 3. Hvis du har gæld: Lav en liste over dem, du skylder penge. Her finder du de typiske steder, hvor du kan skylde penge: Du åbner din postkasse, tjekker RKI og tjekker SKAT. Husk at overveje om gælden kan være forældet, eller om det overhovedet er dig, som skylder pengene.
   
 4. Hvis du har massiv gæld: Indgå forhandlinger med dine kreditorer. Hvem kan du betale tilbage og hvornår? Husk, at du kan forhandle med alle – også din bank. Husk at målet er, at du afdrager på gælden, og at du ikke kun betaler renter.
   
 5. Hvis du har massiv gæld og er utålmodig: Accepter at ikke alt er muligt – og slet ikke på en gang. Måske er det ikke muligt for dig at betale din gæld tilbage i det tempo, du drømmer om. Måske er det slet ikke muligt at betale al din gæld tilbage.

Kilde: Forbrugerrådet Tænk

Læs også Lollands unge er de dårligste betalere

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App