Så mange personer har politiet afvist ved grænserne for at bremse coronavirus

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har siden lørdag middag afvist 15 personer ved grænsen mellem Danmark og Tyskland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Siden de danske grænser blev lukket for personer uden dansk statsborgerskab, der ikke har et anerkendelsesværdigt ærinde i Danmark, har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi afvist 15 personer.

I forhold til de andre politikredse i landet, der håndterer grænseovergange, er det et lavt antal.

quote Vi har afvist et mindre antal personer

Kim Kliver, politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Fra søndag til mandag har man ved grænsen i Sydjylland afvist cirka 290 personer, og i København har man afvist 252.

Så selvom Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har tjekket samtlige personer, der er kommet med færgen fra Tyskland til deres politikreds, er der ikke opstået lange køer.

- Det har vi håndteret, uden at der er været ophobning, siger Kim Kliver, politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Og vi har afvist et mindre antal personer, tilføjer han.

543 afvist ved grænsen

Siden lørdag klokken 12.00 har politiet sikret, at der ikke kommer personer uden dansk statsborgerskab, der ikke har et anerkendelsesværdigt ærinde, ind i Danmark.

- Lastbiler og varebiler, dem håndterer vi på en hurtig og smidig måde, fortæller Kim Kliver.

- Det gør vi også med de danskere, der følger statsministerens opfordring om at komme hjem. Og så håndterer vi de personer, der må komme med udenlandsk statsborgerskab, siger politiinspektøren.

Tyskland lukkede grænserne mandag

Mandag morgen lukkede Tyskland grænserne mod Danmark.

I Sydjylland har det betydet timelange køer ved grænsen ind i Danmark, men lukningen af den Tyske grænse har ikke givet et stort tryk på geænseovergangene ved Gedser og Rødby Havn.

- Jeg har heller ikke fået meldinger om ekstra trafik på den tyske side af færgeovergangene, siger Kim Kliver.

Færger fortsætter som normalt

Selvom grænserne til Danmark lukkes for mange udlændinge, fortsætter rederiet Scandlines deres drift som normalt, oplyser kommunikationschef Annette Ustrup Svendsen.

HVAD ER ANERKENDELSESVÆRDIGE FORMÅL?

Rederiet betragter sig selv som en vigtig del af forsyningskæden i Danmark, og derfor vil der sejle de samme færger som normalt for at sikre, at varer kan komme ind og ud af Danmark, oplyser rederiet.

Lørdag har Scandlines oplevet, at de har mange aflysninger fra personbilister, men at dagen i dag ikke adskiller sig væsentligt fra andre lørdage. Rederiet oplyser samtidig, at der ikke har været nogen nedgang i antallet af lastbiler.