S-bagland retter skarp kritik af partiledelsen: - Vi mangler den humane linje

24 socialdemokrater på tværs af kredse sender kritisk brev til partiets top, fordi forholdet mellem ledelse og bagland er ”kørt af sporet”.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Vi, dele af Socialdemokratiets bagland, og ledelsen bliver nødt til at få os en ærlig snak, en ærlig debat, om den førte værdipolitik. Den nuværende situation er ikke holdbar. Vi mister gode socialdemokrater, som har været medlemmer i en livstid.

Sådan lyder nogle af ordene i det brev, som 24 socialdemokrater har sendt til partiets ledelse, skriver TV2.

To af brevets afsendere er fra vores sendeområde. Det gælder Annemarie Knigge, der er regionsrådsmedlem i Region Sjælland og medlem af kommunalbestyrelsen i Lolland Kommune, Signe Lund. 

quote Socialdemokratiet er i øjeblikket en kampagneorganisation

Signe Lund (S), Byrådsmedlem i Lolland Kommune

TV2 ØST har talt med sidstnævnte, der har fået nok af partitoppens ledelsesstil.

- Jeg har været socialdemokrat, siden jeg var 15 år. I dag er jeg 49 år og jeg kan simpelthen ikke genkende den linje, Socialdemokratiet er kørt ind på, fortæller Signe Lund til TV2 ØST.

Hvem har underskrevet?

Uenig i ført udlændingepolitik

Indlægget fra de 24 medlemmer kommer i kølvandet på kritik fra blandt andet den socialdemokratiske partiforening på Ærø, der sidste uge gik mod partilinjen og skrev, at de er imod hjemsendelsen af syriske flygtninge, og at de samtidig ønsker at hente både kvinder og børn i lejre i Syrien til Danmark.

Det er også den førte politik på udlændinge- og integrationsområdet, som Signe Lund mener er gået for vidt. 

- Jeg synes, vi mangler den humane linje, som vi altid har stået for i Socialdemokratiet, og som jeg er vokset op med, siger hun. 

Derudover efterlyser Signe Lund en debatkultur med større lydhørighed over for partiets bagland.

- Det er som om, at Socialdemokratiet i øjeblikket er en kampagneorganisation, hvor baglandet bare skal hænge plakater op og sørge for, at der er nogle, der bliver valgt, siger hun.

S-top afviser kritik

Socialdemokratiets politiske ordfører, Jesper Petersen, afviste mandag, at kritik fra baglandet vil føre til ændringer i den politiske linje, over for TV2.

Den holdning ændrer opråbet fra de 24 medlemmer ikke på, sagde Jesper Petersen tirsdag aften til TV 2. Men de er i deres gode ret til at være uenige:

- Flere af navnene fra brevet kan jeg jo også kende fra den løbende debat om vores udlændingepolitik, vi har haft internt i partiet.

- Det er fuldstændig fair. Det bliver vi ikke dårligere partikammerater af. Jeg vil bare ikke stikke nogle blår i øjnene, for vi kommer ikke til at ændre politik på det område, siger den politiske ordfører til TV 2.

Signe Lund håber, at partitoppen ændrer tonen overfor baglandet og tager kritikken til sig.

 - Det ulmer i baglandet, og jeg tror, at det, der ulmer, er i forhold til debatten i partiet, siger hun og tilføjer:

- Jeg håber, de lader demokratiet vinde i partiet, og at vi får skabt en debatkultur med plads til dem, der er uenige i den linje, der er lagt.