¨

Ryk tilbage til start: Scandlines sagsøger Femern A/S

00:32

Scandlines sagsøger nu selskabet bag den kommende Femern-forbindelse for at have produceret et brætspil. Brætspillet og en brochure fra Femern A/S er så grov og misvisende, at Scandlines har indledt en retssag - det skriver mediet Søfart.I brætspillet kan en uheldig spiller blandt andet lande med sin brik på Rødby eller Puttgarden. Her skal spilleren stå over tre omgange på grund af omstigning til færgen.

Der er arbejdspladser på vej til Lolland. Alle kæmpeelementer til den kommende Femern Bælt-tunnel skal nemlig støbes i Rødbyhavn. Foto: Arkivfoto

1 af 2

Rederi sætter kursen mod Sø- og Handelsretten, fordi Femern A/S i deres øjne kommer med nedladende og forkerte oplysninger.

Et brætspil og en brochure fra Femern A/S er så grov og misvisende, at rederiet Scandlines har fundet det nødvendigt at indlede en retssag, skriver mediet Søfart.

Rederiet mener, at Femern A/S overtræder markedsføringsloven ved at komme med fejlagtige påstande om rederiets præstationer, fremgår det.

For eksempel er et brætspil for børn om tunnelprojektet over stregen, mener Scandlines.

Hvis en spiller er så uheldig at lande med sin brik på Rødby eller Puttgarden, ser det slemt ud. I så fald skal man stå over tre omgange på grund af omstigning til færgen.

Også en brochure indgår ifølge branchemediet Søfart i sagen.

Her pointeres det, at tunnelforbindelsen vil have åben altid, uanset vind og vejr, men dette er for galt, fordi det antydes, at færgedriften er ustabil, mener Søren Poulsgaard Jensen fra rederiet.

- Jeg synes ikke, at det er i orden at behandle sin konkurrent på en så nedladende og perfid måde, udtaler han ifølge Søfart.

De to parter har holdt et møde om sagen, men det har ikke ført til et resultat, som Scandlines er tilfreds med. Derfor er kursen nu sat mod et retslokale i Sø- og Handelsretten.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App