Ruth svarer igen på anklager om mishandling

Det sker i et fire sider langt brev til blandt andre statsminister Anders Fogh Rasmussen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter beskyldninger om mishandling af børn svarer lederen af Faderhuset Ruth Evensen igen. Det sker i et fire sider langt brev til blandt andre statsminister Anders Fogh Rasmussen (V).

Her anklager sektens leder sin svigersøn for at have misbrugt datteren Sophia Evensen og være drevet af et "religiøst vanvid".

Brevet kommer, fordi datteren i et åbent brev til Folketinget og statsministeren har beskyldt sin mor og Faderhuset for at give børn smæk og for at forbyde hende i at se sin egen datter.
- Vi har af gode grunde ikke kunnet støtte Sophias ønske om, at hendes datter skulle leve sammen med hende og hendes nye mand i USA - en mand som tidligere har misbrugt Sophia selv, hedder det i brevet fra Faderhuset.

I brevet beskylder Ruth Evensen desuden sin Sophia Evensen for at have forladt sin datter og ikke villet se hende.

Sekten blev forleden anmeldt til politiet for at have pisket og sat en pistol for panden af børn midt om natten. Anmelderen er ifølge Ekstra Bladet en person, som selv har pisket børnene. Det fik Børns Vilkår til at opfordre myndighederne til at tvangsfjerne børn fra Faderhuset.

Men det er alt sammen nonsens, lyder der fra Ruth Evensen.
- Mennesker har altid en fri vilje, og medlemmer af Faderhuset er til hver en tid velkommen til at forlade kirken. Hvorfor valgte nogen af dem, der står bag anklagerne, at blive i Faderhuset i mange år, hvis forholdene har været så utålelige?, spørger Ruth Evensen i brevet.

Hun afviser al tale om børnemishandling og siger til det faktum, at en person har politianmeldt Faderhuset og sig selv for at have pisket børn.
- Det er meget frimodigt af ham at stå og bekende sådan noget. Han skulle nok have sagt det til os som lederskab for tre år siden, fordi vi har ikke været bekendt med de ting, siger Ruth Evensen til Ritzau.

Ifølge lederen refererer politianmelderen til episoder, som foregik på en sommerlejr for tre år siden, hvor hun ikke selv var til stede. Ruth Evensen tilføjer, at hun desuden "aldrig før har haft klager over det."

En mor og en tidligere musiklærer i Faderhuset stod i april frem og sagde, at Ruth Evensen havde skjult og neddysset en sag om incest i Faderhuset. Ifølge moren var hendes datter misbrugt, men Ruth Evensen havde svaret, at hun var besat af en dæmon. Også det betegner Ruth Evensen som "opspind."

Hun tilføjer desuden, at hun aldrig har hørt noget fra moren eller politiet.

Frafaldne medlemmer har overfor Ekstra Bladet oplyst, at 21 børn er tilknyttet Faderhuset og blandt andet bliver udsat for djævleuddrivelse ved at blive skreget ind i ansigtet i timer. Det er forkert, lyder det.
- Vi behandler børn som ganske almindelige mennesker gør. Der er hverken vold eller vanrøgt i Faderhuset - tværtimod. Der har været nogle sager, som har kørt, og de fleste er overstået, men der er kun fine papirer, så der ikke noget at komme efter, siger Ruth Evensen.

Hun anser anklagerne mod Faderhuset som en konspiration.
Faderhuset har i brevet til Fogh vedlagt sektens 11 punkter lange trosbekendelse.
/ritzau/