Ruth Evensen bøjer sig for hjemstavnsforening

Ruth Evensen har ændret navnet på sit parti, efter at en hjemstavnsforening stod frem og fortalte, at de havde brugt det i mere end 30 år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det Frie Lolland er det nye navn på Ruth Evensens lokalliste, som stiller op til kommunalvalget i Lolland Kommune 19. november 2013. Det skriver partiet i en pressemeddelelse.

Tirsdag offentliggjorde Ruth Evensen, der også er frontfigur i frikirken Faderhuset, at hun stiller op til byrådet med partiet Frit Lolland, men det fik en hjemstavnsforening på mærkerne. Torsdag kom det frem, at foreningen havde haft og brugt navnet Frit Lolland i mere end 30 år, og de var utilfredse med at blive forvekslet med et politisk parti.

Usynlig gruppe

For at undgå forvirring omkring navnet Frit Lolland, har Ruth Evensen og hendes partifæller nu valgt at ændre navnet.

- Vi har naturligvis gjort vores hjemmearbejde og registreret både www.fritlolland.dk og www.facebook/fritlolland, inden vi lagde os fast på navnet. Der var intet at finde hverken på nettet eller i offentlige registre under dette navn, og først i går blev en ellers usynlig gruppes brug af navnet tilgængelig for søgning på Facebook, siger Ruth Evensen.

Ifølge pressemeddelelsen har kommunen givet Ruth Evensen og de øvrige kandidater valget mellem at ændre navn eller beholde det nuværende, og efter overvejelser har de besluttet at ændre navnet til Det Frie Lolland for at undgå forvirring eller blive forvekslet med andre og for ikke at genere nogen.

Passer til D

Det nye navn træder først i kraft, når Det Frie Lolland har fået den nye opstillingsliste registreret og godkendt på mandag efter reglerne, men selv om navnet er ændret, er mærkesagerne de samme.

- Vores politiske budskab er naturligvis uforandret, og vi er meget tilfredse med navneskiftet, der endnu mere direkte tydeliggør vores målsætning. Vi skal skabe liv på Lolland gennem øget tilflytning, nye virksomheder, lokal selvbestemmelse og styrkelse af nærmiljøet i alle sammenhænge. Desuden passer Det Frie Lolland perfekt til bogstavet D, som vi har valgt, slutter Ruth Evensen