Rotary tilbyder grimme huse halv pris på maling

Rotary i Nakskov tager nu et usædvanligt initiativ for at forskønne byen. De tilbyder nemlig husejere med grimme husfacader halv pris på maling i XL-BYG.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Medlemmerne af Rotary-klubben i Nakskov har fået nok af grimme husfacader på indfaldsvejene til byen. Derfor tilbyder de nu udvalgte husejere billig facademaling fra XL-BYG.

- Det kan godt være, at der er nogen, som synes, det er smukt, at maling skaller af, men det synes jeg og andre ikke, siger Jørgen Stryhn, som er formand for byudvalget i Rotary i Nakskov.

I første omgang er det husejere på indfaldsvejene Maribovej og Tårsvej, som får tilbuddet om billig maling. Ifølge Rotary trænger omkring 160 huse på de to veje til maling.

- Det er de to veje, som gennemrejsende kommer kørende på, og så ser de huse, som ikke er ret kønne, siger Jørgen Stryhn.

I den kommende uge vil de udvalgte husejere få en brochure med posten. Her kan de læse, at Rotary har skaffet dem maling til halv pris i maj måned, og de kan se, hvordan deres huse kommer til at se ud, hvis de bliver malet.

- Er det her noget, I skal blande jer i? Må man ikke selv bestemme, hvordan ens hus ser ud?, spørger vores journalist.

- Jo, vi kan blande os i det, men vi appellerer til folk. Det er ikke vores opgave at kritisere, men derfor kan vi godt have et synspunkt, svarer Jørgen Stryhn.

TV2 ØST var i dag i kontakt med en række af de beboere, som får tilbuddet fra Rotary. Ingen ønskede at stille op til interview.

Ifølge Jørgen Stryhn overvejer Rotary at tilbyde det samme i andre områder af Nakskov.