Rødbyhavn gør klar til 500 flygtninge på lokal skole

Myndighederne opruster lokalerne til flygtninge i Rødbyhavn og gør lokal skole klar til flere flygtninge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Allerede tirsdag blev Havneskolen i Rødbyhavn taget i brug til at huse en del af de 230 flygtninge og migranter, der kom med færger til Rødbyhavn i løbet af tirsdag aften. Og de kommende dage kan der komme langt flere til skolen, der skal kunne huse op mod 500 flygtninge og migranter.  

- Konkret er der indgået aftale om, at Dansk Folkehjælp assisterer med modtagelse, behandling og indkvartering af op mod 500 flygtninge på Havneskolen i Rødbyhavn, skriver Dansk Folkehjælp i en pressemeddelelse.

Sammen med Røde Kors skal Dansk Folkehjælp hjælpe myndighederne med modtagelsen af flygtninge og migranter, der de sidste dage er kommet i stort antal. Indtil videre er de fleste af flygtningene indkvarteret i en sportshal i Rødbyhavn, men den har snart ikke plads til flere, og derfor har myndighederne besluttet at tage deres forholdsregler for de kommende dage.

- Vi har ikke nogen som helst idé om, hvor mange der vil dukke op senere, og det er nogle af de ting, vi er nødt til at spekulere i og tage højde for, siger Carsten Andersen fra Sydsjællands og Lolland Falsters Politi.

Der er taget hånd om de indlogerede

Tirsdag aften måtte politiet også håndtere uroligheder omkring sportshallen i Rødbyhavn, da en gruppe af danskere forsøgte at trænge ind til hallen for at aflevere fornødenheder til de indlogerede.

- Rent faktisk er der taget rigeligt hånd om de mennesker, der er inde i hallen. Så de mangler hverken tøj eller mad, det har Røde Kors sørget for.

- Så det er lidt spildte kræfter at komme med en masse ting til dem, siger Carsten Andersen.

Han kan ikke oplyse præcis, hvor mange der lige nu opholder sig i de to indkvarteringssteder, da flere bliver kørt frem og tilbage til politistationen for at blive registreret.

De personer, der forsat nægter at lade sig registrere eller søge asyl i Danmark, opholder sig fortsat på indkvarteringsstederne. Politiet kan endnu ikke oplyse, hvad der skal ske med de personer.

Natten til onsdag ankom yderligere 240 flygtninge og migranter, og onsdag formiddag ankom endnu et tog med 160 personer. I det sidste tog har 25 frivilligt forladt toget og er nu indkvarteret. De øvrige sidder i toget. Flere nægter at lade sig registrere i Danmar, fordi de hellere vil videre til Sverige.

/ritzau/