Rødby-flygtninge går nu på motorvejen

DR’s Trafikradio advarer nu alle bilister ved afkørsel: Rødbyhavn og Rødby nordgående retning, at de skal passe på folk på motorvejen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Op mod 100 flygtninge er nu nået til motorvejen og går på E47. De forlod deres hoteller mandag formiddag, fordi de vil gå til Sverige.

De går på motorvejen omkring afkørsel: Rødbyhavn og Rødby i nordgående retning. De går i højre kørebane, og derfor skal alle bilister på denne strækning være opmærksomme på, at der er folk på motorvejen. Det oplyser DR Trafikradio. 

Politiet holder øje med dem

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har dog ikke tænkt sig at slippe de mange udlændinge af syne, fastslår politiinspektør Kim Kliver.

- De har en opfattelse af, at de gerne selv vil bestemme, hvor de vil hen, men det får vi styr på. De skal tilbage til den sagsbehandling, som vi er i færd med, siger politiinspektøren til Ritzau.

Han fortæller, at politiet følges med gruppen, men at man på nuværende tidspunkt ikke har tænkt sig at bruge magt for at stoppe de gående flygtninge.

- Det er en løbende proces. Vi er ved dem, for selvfølgelig har politiet styr på tingene. Vi håndterer det med dialogen, som er vores vigtigste virkemiddel, siger Kim Kliver.

Selv om 166 af de 230 flygtninge, der ankom med færgen til Rødby søndag aften, ikke har søgt om asyl og gerne vil videre til især Sverige, kan dansk politi i henhold til Dublin-forordningen ikke bare lade dem tage videre.

Mandag formiddag er der ankommet endnu en flok flygtninge til Rødby, men mandag klokken 12.30 kan politiet endnu ikke oplyse, hvor mange det drejer sig om.

- Der er kommet én færge på nuværende tidspunkt med et antal flygtninge og asylansøgere om bord, og dem håndterer vi, som vi gjorde i går, siger Kim Kliver.

Øverst på siden kan du se den store gruppe af flygtninge gå langs motorvejen. 

      /ritzau/