Ro i Rødbyhavn: Ingen flygtninge har passeret i nat

DM i fladfisk og et håndboldstævne er lige nu de største begivenheder i Rødbyhavn. Men politiet opretholder sin kommandostation. Det skriver DR Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Natten til fredag og morgenen har været særdeles stille i Rødby og Rødbyhavn.

Ikke en eneste flygtning har passeret, fortæller Sydsjællands og Lolland Falsters Politi, der ellers har haft travlt de seneste dage, hvor tog med flygtninge er ankommet fra Tyskland i stor stil.

- Der har faktisk ikke været nogen, lyder det fra kommunikationsansvarlig Anne Dorthe Hoppe Søe fra Sydsjælland og Lolland Falsters Politi.

Når man står i Rødbyhavn i dag, er det er svært at forestille sig det virvar, har præget området, siden de første flygtninge og migranter søndag gjorde deres entré. Hober at trætte børn og voksne, skraId og hjælpere er væk. I dag ligner Rødbyhavn sig selv på et helt almindelig fredag.

DR's Jacob Frische gav dette billede af området her til morgen:

- Den hal som har huset flygtninge de sidste fem dage er blevet fuldstændig tømt, og er klar til håndboldstævne her i weekenden. Nede hos bageren er de begyndt at annoncere med DM i fladfisk, der starter i dag. Så det begynder at ligne sig selv, siger Jacob Frische til DR Sjælland.

Men selv om alt ånder fred, ro og fladfiskeri, opretholder politiet fortsat den kommandostation, der er etableret i forbindelse med håndteringen af de mange hundrede flygtning og migranter, der kom med færgen i løbet af ugen. Det fortæller politikommissær Søren Nielsen, der er leder af Kommandostationen:

- Vi har ingen underretninger om flere flygtninge lige nu. Vi er i kontakt med det tyske myndigheder, så vi ved, hvis de er på vej. Men de står ikke i hobetal ved grænsen.

Alligevel opretholder Politiet sit beredskab nogle dage endnu. Indtil videre:

- Vi ser situationen an og hvis sker en udvikling, så vi er klar, siger Søren Nielsen til DR Sjælland.

Omkring 3200 flygtninge og migranter er siden søndag kommet til Danmark. Mange af dem via Rødbyhavn. Omkring hver femte har søgt asyl, mens andre er sendt retur til Tyskland eller er rejst videre til Sverige.