Rivegilde om sæsonjobs (Video)

Krisen på arbejdsmarkedet får selv sæsonvirksomheder til at drukne i ansøgninger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kamelerne har iført sig vinterfrakken i Knuthenborg. Det er uden for sæsonen, men allerede nu spejder safariparken efter sommerens arbejdskraft. De søger efter alt fra safariguider til opvaskere. Jobopslag, der normalt tiltrak lokale unge, som måske lige havde fået studenterhuen, men i år er der kommet en usædvanligt stor stak konvolutter. Ikke bare fra gymnasieelever. I år er der post fra arbejdsløse unge såvel som gamle - fra nær og fjern.

[video:video_mangler:100209_job_desperation.flv]

- Vi har fået dobbelt så mange, som vi plejer at få, og de kommer allevegne fra, også fra Nord- og Sønderjylland, fortæller projektleder i Knuthenborg, Camilla Nissen.

Og efterhånden kan sæsonjobs være den eneste udvej på et udsultet jobmarked. 3F oplever, at de jobsøgende er mere desperate end nogensinde før.

- Det er jo arbejdsgivers marked. De jobsøgende er villige til at søge næsten hvad som helst for tiden, lyder det fra Elly Rasmussen, som er A-kasse-leder hos 3F i Maribo.

Men med 20 nye ansøgninger i bunken om dagen - til godt 100 jobs - bliver det ikke nemmere at trænge gennem nåleøjet i Knuthenborg.

- Vi er selvfølgelig glade for de mange ansøgninger. Det betyder, at vi også kan sørge for at finde de helt rigtige medarbejdere til jobbet, fortæller Camilla Nissen.

Hvor længe krisen vil vare er svært at sige. Indtil sæsonen starter er der en del læsning at tage fat på i Knuthenborg, og man kan faktisk stadig nå at søge. Fristen er nemlig den 1. marts.