Rigeligt med nødhjælp fra borgere i Rødbyhavn

Mellem 100 og 150 flygtninge og migranter har overnattet i Rødbyhavn Sportshal. I dag donerede flere borgere blandt andet tøj, sko og mad, som Røde Kors sætter pris på. Men behovet er ved at være dækket.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nanna Brorson er en af de mange borgere, som vil hjælpe de mange flygtninge. 

Hun lavede et opslag med billeder af sovende børn, som overnattede fra søndag til mandag udenfor på Rødby station på facebook, og bad borgere i Haslev om at donere ting.

Opslaget blev set af rigtig mange og sammen med veninden Mie Christensen har de siden fyldt bilen med legetøj, dyner, tæpper, tøj og sko. Alt det vil de nu donere til de omkring 100 flygtninge og migranter, som bor inde i modtagecentret i Rødbyhavn Sportshal og den nedlagte skole ved siden af.

De to veninder håber, at donationerne kan gøre en forskel hos de personer og familier, som sidder I venteposition. De skal nemlig blive i sportshallen indtil de søger asyl i Danmark, for så skal de videre til Sandholmlejren. Hvis de ikke ønsker asyl, bliver de sendt tilbage til Tyskland, hvor de kom fra.

- Jeg håber, at vores donationer kan gøre, at de føler sig velkomne, og at de får noget varmt og noget legetøj, så det kan skabe noget glæde, siger Nanna Brorson, som kommer fra Haslev ligesom Mie Christensen.

Røde kors sætter pris på borgernes store hjælp, men behovet er ved at være dækket. 

- Som vi vurderer det, så har vi fået masser af tøj ind, og det er ikke det vi ser, der er behov for nu. Vi har fået klapvogne og barnevogne, som vi bad om. Vi har her tidligere i dag meldt ud, at vi manglede noget håndkøbsmedicin. Vi har fået rigtigt meget ind. Så jeg synes folk er meget hjælpsomme, siger Frank Praefke, som er konsulent hos Røde Kors. 

Hvis du selv ønsker at hjælpe, kan du se hvor henne, der er behov for hjælp på Røde Kors' hjemmeside her, på deres facebook- og instagramprofil.