Retssagen mod Mettes ekskæreste er i gang

Retssagen mod den mand, der er tiltalt for at have dræbt Mette Bønnelykke Herholdt er i gang. Der ventes dom tirsdag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En af de mest makabre drabssager i Danmark bliver netop nu rullet op ved retten i Nykøbing Falster.

Mette Bønnelykke Herholdts nu 47-ekskæreste står tiltalt for drabet og de efterfølgende 2 år, hvor han skjulte liget i et defekt, forseglet køleskab.

Han fortalte mandag i retten, at han fandt hende død, da han kom hjem efter en indkøbstur, og nægter sig derfor skyldig i drab. Han erkender dog, at han skjulte de jordiske rester af kvinden, og efterfølgende også hævede hendes kontanthjælp.

Mette Bønnelykke Herholdt blev fundet ved en politiaktion i vinters, hvor liget blev fundet på ekskærestens bopæl på Lolland.

Læs også: Lig fundet i køleskab

Mette Bønnelykke Herholdt blev efterlyst 2 år efter sin forsvinden – men i den mellemliggende tid havde kæresten udgivet sig for at være hende, både i kontakten med det sociale system og på sociale medier, hvor han fik en tidligere kollega til at sende penge for at hjælpe hende.

Se også: Kvinde forsvundet i 2 år, nu er hun efterlyst

Del af misbrugs-miljø

Ifølge politiet var Mette Bønnelykke Herholdt og hendes ekskæreste en del af misbrugermiljøet på Lolland, og hun havde også så godt som afbrudt al kontakt med sin familie. Det var derfor ikke familien, men Viborg Kommune, der meldte kvinden for savnet.

Familien har dog talt åbent om problemerne, efter Mette Bønnelykke Herholdt blev genfundet. Til stede i retten mandag er da også blandt andet Mette Bønnelykke Herholdts søster, Jette Herholdt, sammen med sin mand.

Det var planen, at der skulle falde dom i sagen torsdag, men ved dagens retsmøde blev det besluttet at lade dommen falde allerede tirsdag.

Læs også: Død kvindes Facebook-profil lokkede penge fra gammel ven