René Holten tilfreds efter medaljeindbringende weekend

Danmarks bedste roer, René Holten fra Maribo Kajakklub, var glad og tilfreds efter han i alt vandt tre medajler ved weekendens World Cup på Bagsværd Sø.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der var lagt op til noget af dyst, da europamesteren René Holten og verdensmesteren Kenny Wallace fra Australien skulle afslutte den danske udgave af World Cuppen, da der skulle roes finale i mændenes 5000 meter enerkajak søndag eftermiddag.

Det blev da også fra start en kamp mellem de to favoritter, da de hurtigt fik lagt afstand til de 20 andre roere. Helt indtil de sidste 100 meter fulgtes Kenny Wallace og René Holten ad. Flere gange havde den danske roer fra Maribo været oppe og tage føringen, men på de sidste 100 meter satte australieren spurten ind, og her blev tempoet altså for højt for René Holten, der måtte nøjes med sølv. Resultatet var René Holten dog glad for.

- Jeg er meget godt tilfreds. Jeg synes, det var en hård men god femkilometer. Så jeg er godt tilfreds, lød det fra René Holten, efter han var kommet i mål.

Medaljer i alle discipliner

Bare få timer tidligere fik René Holten roet sig til en guldmedalje på distancen 500 meter. Her besejrede han sin evige konkurrent fra Tyskland Max Hoff. Også i går lørdag blev det til en medalje til den danske roer, da han roede finale i hans favoritdisciplin på 1000 meter enerkajak. Her blev det til en sølvmedalje, efter rivalen Max Hoff roede først ind over målstregen. René Holten kan dog se tilbage på en World Cup, hvor han hentede medajler i samtlige discipliner, han stillede op i.

- Den her weekend er jeg godt tilfreds med. Jeg var ikke så god på starterne, som jeg håbede på, men alt i alt en indbringende weekend, på trods af, at jeg var syg i sidste weekend.

Sidste weekend var René Holten nemlig også til World Cup. Her fik han ikke de resultater, han selv havde forventet, og måtte senere udgå, da han blev syg. Derfor glædede de tre medaljer Danmarks bedste roer.

Masser af tilskuere

Weekends World Cup blev afholdt ved Bagsværd Sø, og her var masser af tilskuere mødt op for at støtte roerne. Og det var noget, der blev bemærket på vandet.  

- Kenny (red. Wallace) sagde faktisk til mig midt ude på femkilometeren, at det var det største crowd , han havde oplevet. Han synes, det var helt vildt fedt, der var så mange tilskuere. Der var meget larm og meget tilslutning til det, så det var fedt. Det var ikke kun mig, der lagde mærke til det, sagde René Holten.

Det danske talent Emma Jørgensen var også på vandet i dag. Hun deltog for første gang i senior i disciplinen enjerkajak på 5000 meter. Her blev det til en femte plads.