René Holten Poulsen fra Maribo Kajakklub misser OL-kvalifikation - har én chance tilbage

René Holten Poulsen fra Maribo Kajakklub missede torsdag kvalifikation til OL ved stævne i Ungarn. Nu venter sidste chance for avancement i Rusland.

Det så længe rigtig godt ud, men til sidst gik luften af ballonen.

Kajakroer René Holten Poulsen fra Maribo Kajakklub måtte torsdag se sig slået på de sidste par hundrede meter i OL-kvalifikationsfinalen i 1000 meter enerkajak.

Der var to OL-pladser på højkant, og den tidligere OL-medaljevinder lå da også nummer to, da de ni kajakroere passerede 500-metermærket. Men i løbets anden halvdel slap kræfterne op, og med cirka 200 meter til mål blev René Holten Poulsen indhentet og endte helt nede som nummer fem – til stor skuffelse for ham, beretter formanden i Maribo Kajakklub.

- Jeg har lige talt med ham, og han er selvfølgelig rigtig skuffet, for han havde troet og håbet på kvalifikation, fortæller Gorm Serup Borggaard.

- Set fra klubbens side, så er det at blive nummer fem i Ungarn ikke noget, man bare lige gør. Det er jo ikke et dårligt resultat, men han vil bare mere. Sådan er René, fortsætter han.

Kvalifikationsstævnet blev afholdt i Szeged i Ungarn.

Vinden spillede ind

Det så ellers godt ud for René Holten Poulsen, da han vandt sit indledende heat og dermed kvalificerede sig direkte til kvalifikationsfinalen. Men kajakroeren fra Sydhavsøerne kunne altså ikke gentage bedriften i finalen.

- Det vidner jo om et ekstremt højt niveau. Hvis man skal kvalificere sig til OL som kajakroer, skal alt klappe, siger Gorm Serup Borggaard.

Artiklen fortsætter under videoen.

Se kvalifikationsfinalen her, hvor René Holten Poulsens blev nummer fem. Danskerens heat findes efter 1 time og 24 minutter.

I en pressemeddelelse fra Dansk Kano & Kajak Forbund giver René Holten Poulsen selv udryk for, at vinden spillede en stor rolle, og at han ikke var tilfreds med banefordelingen.

- Selvom det ikke var min bedste performance, så er det ærgerligt, at de ikke seeder de bedst kvalificerede til de bedste baner, når der er så store banefordele på grund af vinden som i dag, for det gik hårdt ud over bane 1, 2, 3, 4 og 5, siger René Holte Poulsen, der selv roede i bane 5.

En sidste chance

Selvom den danske kajakroer missede muligheden for OL-kvalifikation i går, er det stadig muligt for ham at komme med til Tokyo til sommerens olympiade. Men det er også allersidste chance.

Allerede i næste uge er der kvalifikationsstævne i den russiske by Barnaul, hvor René Holten Poulsen skal jagte den ene OL-plads, der er tilbage at kæmpe om.

- Hele tankevirksomheden har jo ligget på løbet i går. Det vil sige, han skal ned og grave dybt, men forbundet har et stærkt setup, og han har også selv en enorm erfaring, så jeg tror godt, de i fællesskab kan få ham op, siger Gorm Serup Borggaard.

Ved OL i Beijing i 2008 vandt René Holten Poulsen sølv i toerkajak sammen med makkeren Kim Wraae, mens det ikke blev til metal ved de to foregående olympiader. Og selvom han nu skal ud i sidste forsøg for at skaffe billetten til Japan, så skal man ikke afskrive ham til metal, mener Gorm Serup Borggaard.

- Hvis han kvalificerer sig i næste uge, er det altså ikke for at ende på en sekundær plads til OL. Og det mentale betyder rigtig meget i det her game, så hvis han får sådan et mentalt boost så tæt på OL, kan det faktisk godt betyde relativt meget, lyder det fra Maribo Kajakklubs formand.

Og mens det uomtvisteligt vil betyde meget for hovedpersonen selv, så vil det også være af stor betydning, hvis René Holten Poulsen fra Maribo Kajakklub skulle kvalificere sig til sit fjerde OL.

- Det vil selvfølgelig betyde en masse omtale og helt konkret et par klubaftenener, hvor vi sidder og råber og skriger for at heppe på ham, fortæller Gorm Serup Borggaard.

Det blev belgieren Artuur Peters, der tog førstepladsen i løbet, mens franske Guillaume Burger snuppede den OL-givende andenplads.