Rekordstor vinhøst

Årgang 2014 ser ud til at blive et godt år for de danske vinbønder. Hos Henrik Ploug i Stokkemarke ser det ud til at kunne blive en rekord stor høst.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Danske haveejere har svedt over sommervarmen og for lidt regn. Men for de danske vinavlere har vejret indtil nu været optimalt.

- Det har været masser af sol. Det har startet tidligt med tidlig blomstring. Når der er masser af sol, så er det også forholdsvis tørt, det vil sige, at der ikke er det store smittetryk med hensyn til sygdom, så planterne er sunde, siger Henrik Ploug, der ejer vingården Østergård i Stokkemarke på Lolland.

En tidlig sommer med masser af sol har givet flere duer end normalt. Hvis vejret fortsætter som nu, tror Foreningen af Danske Vinavlere, at årets høst kan slå rekordåret 2009, hvor der blev produceret omkring 90.000 liter vin.

- Det går godt, vi kan ikke klage over vejret som vinbonde lige nu, siger Henrik Ploug.

Henrik Ploug høster sine druer omkring efterårsferien. Han forventer, at kunne producere omkring 1.200 flasker vin af årgangen 2014. Hvis vejret fortsætter, vil årgangen skrive sig ind i vingårdens historiebøger.

- Der er lagt op til at få den bedste kvalitet, som vi har prøvet endnu. På kvantiteten ser det også ud til at blive rigtig rigtig godt. Så jeg kan kun være tilfreds, siger Henrik Ploug.