Rekordmange EU-penge til regionens erhvervsliv

Sjællandske virksomheder har i 2012 hentet omkring elleve millioner kroner hjem fra EU. Det er næsten det dobbelte sammenlignet med året før.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En af de virksomheder, der nu henter ekspertise og økonomisk støtte hjem til regionen fra EU, er teknologi-virksomheden Floating Power Plant fra Nakskov.

Ny viden og nye perspektiver
Virksomheden er kommet med i to nye EU-projekter. Det er virksomhedens direktør, Anders Køhler, tilfreds med.

- De her to projekter, er vi meget glade for, at vi er trådt ind i. Vi tror, at de kan bringe noget ny viden og nogle nye perspektiver ind på det, vi går og laver, siger han.

Floating Power Plat arbejder som de eneste i verden på at udvikle en platform, der kan udvinde strøm fra vind og bølger på én og samme tid.

To millioner
Floating Power Plant har fået omkring to millioner fra EU.

- Det, at vi har fået pengene, giver os et rum til at eksperimentere på en anden måde, som vi ellers ikke ville have kunnet. Det giver et frirum, hvor vi kan udvikle os som virksomhed, siger han.

Og hvis det ikke var for Region Sjællands hjælp havde Floating Power Plant ikke haft samme muligheder.

Stor hjælp fra regionen
Det er nemlig Region Sjælland, der har lavet linket mellem virksomheden og de to EU-projekter.

Regionens virksomheder er nogle af landets dårligste til at finde vej ned til Bruxelles pengekasser.

I januar sidste år satte Region Sjælland et projekt i gang, der netop skulle hjælpe regionens virksomheder med i langt større grad at deltage i EU-projekter. Projektet er også kendt som TIPS-projektet, og nu viser det sig, at projektet har båret frugt.
 
I 2011 fik regionens virksomheder omkring seks millioner kroner, og i 2012 nåede tallet helt op på omkring elleve millioner kroner.

Meget mere at komme efter
Peter Madsen, der er formand for udvalget for internationale relationer i Region Sjælland, er stolt over, at regionens virksomheder er kommet ud af starthullerne, men han pointerer samtidigt, at der stadigt er et stort uudnyttet potentiale.
 
- Vi vil gerne motivere virksomhederne til at se mulighederne i det at tænke internationalt. Vi hjælper med ekspertise og økonomi så vidt muligt. Så det er bare at komme i gang, lyder opsangen fra han.

Floating Power Plant arbejder i den grad internationalt. Virksomheden har samarbejdspartnere fra blandt andet England, Norge og Portugal, og det at virksomheden er kommet med i to EU-projekter åbner nu endnu flere døre uden for landets grænser.

 


Nyhedsoverblik