Rekord-mange menneskesmuglere fanget

Rekordmange er blevet sigtet som menneskesmuglere siden nytår.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Dansk politi har aldrig fanget så mange menneskesmuglere, skriver metroxpress.

I de syv første uger af 2016 har man indtil nu sigtet 109 personer for menneskesmugling. I første halvår sidste år sigtede man 72.

En del er kriminelle - andre er folk, der bryder loven for at hjælpe, siger politiinspektør Kim Kliver

- Siden vi i begyndelsen af året intensiverede kontrollen, er vi begyndt at se flere. En del er kriminelle - andre er folk, der bryder loven for at hjælpe. Det er lige fra folk, der har taget en enkelt tur, til en sag, hvor vi har sigtet en for at smugle 43 til Danmark, siger politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til metroxpress.

En måned bag tremmer

Kim Kliver oplyser, at en dom for menneskesmugling er på mindst 30 dages fængsel.

 - Nogle er en del af internationale netværk - og dem er vi i dialog med Europol om at opklare. Vi har taget menneskesmuglere i biler, busser og tog - ja, sågar til fods, siger han.

De fleste bor i Danmark eller vores nabolande, men har ifølge politiet ofte samme etniske oprindelse som de personer, de forsøger at smugle hertil.

Vil have mere grænsekontrol

 Dansk Folkeparti vil nu bruge de nye tal til at kræve mere grænsekontrol.

 - Det viser jo, at grænsekontrol virker. Vi vil straks bede ministeren se på en fuldt dækkende grænsekontrol, siger retsordfører Peter Skaarup.

SF's retsordfører Lisbeth Bech Poulsen efterlyser bedre statistik.

- Der er jo voldsom forskel på, om man gør det organiseret eller har følt, man gør en god gerning ved at køre en over grænsen, siger hun til metroxpress.