¨

Rekord i tvangsauktioner

Foto: TV ØST

Masser af huse på tvangssalg tvinger priserne i bund på Lolland, der har flest tvangsauktioner og størst prisfald i forhold til resten af landet. Det viser nye tal fra Realkreditforeningen.

Lolland havde 0,89 tvangsauktioner per 100 villaer - landsgennemsnittet er 0,21. Samtidig nåede salgstiden 330 dage og prisfaldet var næsten 27 procent fra tredje kvartal 2010 til samme kvartal 2011.

- Lange salgstider, mange tvangsauktioner og prisfald kendetegner et krisepræget boligmarked, siger Realkreditforeningens direktør Karsten Beltoft til Lolland-Falsters Folketidende.

Meget bedre går det ikke på naboøen. Guldborgsund, der dækker hele Falster og det østligste Lolland, er nemlig nummer to på listen over kommuner med mange tvangsauktioner.

Ifølge ejendomsmægler hos EDC i Maribo, Klaus Andersen, var den gennemsnitlige salgspris sidste år små 800.000 kr., det er 200.000 kroner mindre end i 2010.  Og Klaus Andersen mener, at det blandt andet er de mange tvangsauktioner, der presser prisen ned.

– Det er klart, at når der er masser af huse til salg, der skal sælges for næsten  hvilken som helst pris, fordi de er på tvangsauktion, så presser det prisen på resten af markedet hernede, siger Klaus Andersen til TV2 Øst.

 

Se tvangsauktioner nær dig:

Nykøbing-falster Retskreds

Næstved Retskreds

Holbæk Retskreds

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App