Rejsegilde i Knuthenborg Safaripark: Cirkuselefanterne får flyttedato

Bygherre, presse og ansatte mødte mandag talstærkt op til rejsegilde for det nye elefantanlæg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Endelig får de fire pensionerede cirkuselefanter et nyt hjem, når Knuthenborg Safaripark bliver færdig med at bygge deres spritnye elefantanlæg.

quote Jeg er mest spændt på at se, når elefanterne bliver lukket ud i anlægget første gang

Christoffer Knuth, direktør, Knuthenborg Safaripark

Elefanterne holder i øjeblikket til i Slagelse, men får nye græsgange på Lolland, når de flytter derned midt i maj. Det er planen, at gæster fra 1. juni vil kunne besøge de nye tonstunge tilflyttere.

- Jeg er mest spændt på at se, når elefanterne bliver lukket ud i anlægget første gang. Jeg vil se deres reaktion på den nye barrierefri verden, som de kommer til, siger Christoffer Knuth der er direktør i Knuthenborg Safaripark.

Læs også
Se billederne - minister tager første spadestik til Knuthenborgs elefanthjem
Læs også
Se billederne - minister tager første spadestik til Knuthenborgs elefanthjem

Elefanterne er cirka 30 år gamle. Det er svært at forudse, hvor gamle elefanterne bliver, men direktøren håber på, at de får 30 gode år på pension i Safariparken.

Artiklen fortsætter under billedet

Det helt unikke ved det her anlæg er størrelsen. Det er meget større end de elefantanlæg, vi ellers kender til, fortæller Christoffer Knuth der er direktør i Knuthenborg Safaripark.
Det helt unikke ved det her anlæg er størrelsen. Det er meget større end de elefantanlæg, vi ellers kender til, fortæller Christoffer Knuth der er direktør i Knuthenborg Safaripark. Foto: Kasper Larsen - TV2 ØST

- Vi har pladsen til at lave fremtidens elefantanlæg, så vi kunne se en større sammenhæng i at tage imod de her elefanter, siger Christoffer Knuth til TV2 ØST.

Største anlæg i Europa

De grå metalspærrer ragede højt op over forsamlingen af mennesker, som hørte parkens direktør præsentere anlægget.

- Det helt unikke ved det her anlæg er størrelsen. Det er meget større end de elefantanlæg, vi ellers kender til. Anlægget har forskellige destinationer rundt omkring, hvor elefanterne kan opleve forskellige ting, forklarede han.

Artiklen fortsætter under billedet

Det er noget, der slet ikke er lavet før. Der kommer sikkert en interesse for elefanterne, men det er selvfølgelig svært at spå om, hvor mange gæster der kommer ind for at besøge dem, siger Christoffer Knuth, der er direktør i Knuthenborg Safaripark.
Det er noget, der slet ikke er lavet før. Der kommer sikkert en interesse for elefanterne, men det er selvfølgelig svært at spå om, hvor mange gæster der kommer ind for at besøge dem, siger Christoffer Knuth, der er direktør i Knuthenborg Safaripark. Foto: Kasper Larsen - TV2 ØST

Selve hallen er 2000 kvadratmeter stor med en blød sandbund, som er den bedste type bund for elefanter at trampe rundt i. Deres nye have er en savanne på 14 hektar, svarende til cirka 28 fodboldbaner.

- Der vil være mad at finde på mange forskellige måder, så der kommer til at være rigtig mange sjove ting at lave, hvis man er en elefant, siger Christoffer Knuth til TV2 ØST.  

Cirkuselefanter
Læs også
En ny begyndelse - cirkuselefanternes vilde pension
Cirkuselefanter
Læs også
En ny begyndelse - cirkuselefanternes vilde pension

Ifølge direktøren er anlægget 2.0 inden for elefantanlæg, der også har skabt international opmærksomhed.

- Det er noget, der slet ikke er lavet før. Der kommer sikkert en interesse for elefanterne, men det er selvfølgelig svært at spå om, hvor mange gæster der kommer ind for at besøge dem, siger direktøren.

Anlægget er støttet af Kata Fonden og A.P. Møller Fonden. Derudover har Safariparken arbejdet med Dyrenes Beskyttelse for at give elefanterne et nyt hjem.

Grafik: Nick Abildgaard


Nyhedsoverblik