Region: Kofoedsminde har brug for skrappere lovgivning

En del af de indsatte på Kofoedsminde i Rødby er for velfungerende til at afsone deres straf på hjemmet. Region Sjælland efterlyser nu strammere regler.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Strammere regler for de indsatte kan være løsningen for at skabe større tryghed for naboer og ansatte til Kofoedsminde.

Det siger Per Bennetsen, Koncerndirektør i Region Sjælland, på TV2 ØST onsdag aften.

- Kofoedsminde er skabt til udviklingshæmmede, som en dommer vurderer ikke er egnet til straf. Det er ikke skabt til at huse indsatte, som er meget tæt på at være normaltbegavede. Men nu de er der, skal vi nok se på, om reglerne skal strammes, siger han.

Hele 28 beboere er flygtet fra institutionen de sidste 3 år – heraf 2 indenfor den seneste uge.

Han fremhæver, at en sag fra Kofoedsminde tidligere på året førte til en lovstramning – og han fortæller, at regionen har en række ønsker til strammere regler på området.

Vil visitere gæster

- Vi kunne godt tænke os, at det ville blive lettere at visitere gæster, eller åbne post til de indsatte. Men helt generelt er vi ved at se på vores arbejdsgange og se på, om vi kan forbedre sikkerheden. For eksempel er vi ved at installere en række alarmer, der kan tages med ud på ledsagede udgange – og der er kommet yderligere 16 ansatte, siger Per Bennetsen.

Han understreger, at det for Region Sjælland er meget vigtigt, at både de ansatte og naboerne til institutionen er trygge.

Han kan dog ikke se frem til at få hjælp på Christiansborg.

Her melder Socialmonister Annette Vilhelmsen (SF) klart ud, at regionen selv må klare sine problemer på Kofoedsminde. Hun ønsker ikke at stramme lovgivningen på området.