¨

Reddet sejler: Jeg sang for at holde modet oppe

Foto: TV ØST

Thorbjørn Hendil faldt overbord og blev reddet efter 17 timer i vandet. I dag er han taknemmelig for at være i live.

De seneste tre dage har været særdeles dramatiske for Thorbjørn Hendil fra Taastrup. I mandags stævnede den erfarne sejler ud fra Svendborg i sin båd Musette og satte kursen mod Amager. Undervejs meldte tissetrangen sig. Det fik han klaret i en spand, men så gik det galt:

- Da jeg skulle tømme den, sætter jeg mig op på cockpittet og læner mig op af søgelænderet. Da jeg sidder der, knækker det, og så falder jeg baglæns ned i vandet, fortæller Thorbjørn Hendil.

Han havde redningsvest på, men ingen livline. Da han lå i vandet ved Vejrø, der ligger ud for Lolland, kunne han kun se til, da båden sejlede væk. 

- Lige der tænkte jeg satans. Det var ikke en del af planen, siger han.

Thorbjørn Hendil forsøgte at komme op på en bøje uden held. Han svømmede desuden mod land ved Vejrø, men da mørket faldt på, besluttede han sig for at ligge stille og gøre hvad, han kunne for at holde sig selv og humøret oppe.

- Jeg tænkte på alt muligt, og så sang jeg "Always look on the bright side" og "Born to be alive" for at holde modet oppe, siger han.

Imens Thorbjørn Hendil kæmpede i vandet, blev hans båd fundet og en storstilet eftersøgning sat i værk. Forsvarets Redningshelikopter blev sat ind, men klokken fire natten til torsdag opgav beredskabet at finde Thorbjørn Hendil i live.

- Klokken 3 om natten, da det er helt sort, ligger jeg og kigger op på stjernerne og ser en hel masse stjerneskud, og så tænker jeg okay, det kan godt være, at det her bliver den sidste dag i mit liv. Men så tænkte jeg, at så ville jeg godt lige se den sidste solopgang. Klokken kvart i fem begynder jeg at svømme mod land, og da jeg vender mig om og ser solen stå op, siger jeg bare tusind tak, siger Thorbjørn Hendil.

Efter flere timers svømning er heldet endelig med Thorbjørn Hendil. Tæt på Vejrø bliver han reddet op af kæresteparret Randi Pedersen og Per Høj fra Hunseby, som netop er sejlet ud fra Bandholm for at komme på ferie.

- Det er helt surrealistisk. Da jeg kommer op på båden, begynder jeg at ryste rigtig meget, siger Thorbjørn Hendil.

Det er mod alle odds, at han klarede sig 17 timer i vandet. I dag er Thorbjørn Hendil taknemmelig for at være i live, og til trods for at beredskabet indstillede eftersøgningen, før han blev fundet, er han ikke vred.

- Nej jeg er faktisk mere ærgerlig over mig selv, fordi jeg ikke brugte livline og var spændt fast til båden. Min opfordring til alle andre, som sejler alene, er, at redningsvesten er rigtig god, men livlinen er bedre, så længe båden flyder, siger Thorbjørn Hendil.

04:07 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App