Reddede familie fra brand: Se familiefar takke sin helt

Det kunne have gået meget galt for en familie i Nakskov, hvis ikke en kvinde havde vækket dem og hjulpet dem ud af deres brændende hus første juledag. Mandag mødte familiefaren så sin redningskvinde for at takke hende.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mandag mødte Jimmy Jinon Christensen kvinden, der er i skyld i, at ham og hans lille familie blev reddet fra en brand i deres hus. 

Familien fik fredag i sidste uge en ret dramatisk start på første juledag. Mens Jimmy Jinon Christensen, hans kone og to små døtre på to et halvt år og et år lå og sov på førstesalen i deres hus, var der gået ild i naboens hjem.

Der var opstået en brand i en trætilbygning i den ene ende af dobbelthuset på Riegelsvej i Nakskov. Ingen af beboerne havde opdaget noget før hjælpen kom til udefra. 

Kirsten Linea Johansen havde sammen med en kollega set flammerne på deres nattevagt på sundhedscentret Skovcentret. Klokken 05.28 slog de alarm, og da Kirsten Linea Johansen havde en cykel, tog hun straks derhen, mens kollegaen blev tilbage. Kirsten Linea Johansen fik hurtigt vækket familien og hjulpet familiens yngste medlemmer ud af det brændende. 

- De mennesker skulle bare ud af huset. Jeg skulle bare have dem ud, siger Kirsten Linea Johansen, som til daglig er Social- og Sundhedshjælper.

Det lykkedes, og hun fik også vækket naboerne i den anden del af huset, hvor ilden raserede mest. Men det var røgdykkere fra Lolland-Falster Brandvæsen, der fik hjulpet naboerne sikkert ud af huset, da de ankom lidt over klokken halv seks. Og Jens Adler Rasmussen, som var indsatsleder, roser hendes indsats.

- Hvis ikke hun havde gjort noget, så var det gået grueligt galt for de to mennesker i nummer 4, fortæller Jens Adler Rasmussen. 

I Jimmy Jinon Christensens øjne er Kirsten Linea Johansen derfor en helt. Siden hændelsen har han ønsket at møde hende og takke hende og med hjælp fra TV ØST skete det i dag. 

- Det betyder alt at Kirsten Linea Johansen hjalp os. Ellers havde jeg og min familie jo ikke stået her i dag. Hvis ikke hun havde set det, så havde branden nået at brede sig mere, siger Jimmy Jinon Christensen, og fortsætter:

- For os er du (Kirsten Linea Johansen red.) en helt.

Årsagen til branden er endnu ukendt.