Redaktør: Ruth er farlig for demokratiet

Ruth Evensens kommunalpolitiske felttog har vakt stor opsigt på Lolland, men hun kan være farlig for demokratiet, mener Torsten Elsvor, redaktør på Folketidende

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det har i den grad skabt røre, at faderhusets leder Ruth Evensen har meldt sig ind i den kommunale valgkamp. Forleden var det en præst fra Østofte Kirke, og nu er det Torsten Elsvor, redaktør på Lolland-Falster Folketidende, som langer ud efter Evensen, som kan vise sig at blive den helt store politiske joker på Lolland.

Det skriver DR Sjælland.

Har skabt en blomstrende by

Stifteren af frikirken Faderhuset stiller sammen med 9 andre kandidater op for partiet Det Frie Lolland, som har annonceret massivt i de lokale medier og senest har udsendt en 48 sider stor avis til samtlige husstande i kommunen.

- Jeg ved godt at byrådsarbejde er megakedeligt, og derfor har jeg også været længe om at beslutte mig. Men jeg kan bare se, at jeg har skabt en blomstrende by i Bandholm og været med til at etablere 10-12 virksomheder i byen. Derfor er der brug for mig, siger Ruth Evensen til DR Sjælland.

Skadestue, flere borgere og lånemuligheder

Hun går til valg på løfter om en skadestue på Lolland, en financieringsfond, der er villig til at låne penge til almindelige mennesker, som vil købe et hus og yderligere 6.000 nye indbyggere i år 2020.

Men selv om Ruth Evensens partiprogram er forankret i lokalpolitik og Lollands velfærd, så kan hun vise sig at være farlig for demokratiet. Det mener redaktør Torsten Elsvor.

- Jeg vil kalde det ren indoktrinering. Hun indfanger folk i sit netnværk i Bandholm, og det kan meget vel udvikle sig til en stat i staten. Det virker på mig som noget farligt, siger redaktør Torsten Elsvor til DR Sjælland. Han betegner hendes særavis Frihedsposten som et regulært kampskrift til fordel for Faderhuset.

Virker op taget af demokratiet

Men det er langtfra alle, der deler bekymringen omkring Ruth Evensens politiske fremfærd.

Ib Sørensen har i flere år været tilknyttet Syddansk Universitet, hvor han har forsket i nyreligiøse bevægelser, og han er anderledes positiv overfor Ruth Evensens lokalpolitiske engagement.

- Nyreligiøse bevægelser har det med at lukke om sig selv, men Ruth Evensen synes reelt optaget af at give demokratiet en chance, og hun skal nok få lært det politiske håndværk, siger Ib Sørensen til DR Sjælland.

Vil selv være borgmester

Ruth Evensen forklarer, at hendes massive valgkampagne og valgavis er financieret af private donorer - fra de virksomheder, der er etableret i kølvandet på Faderhusets hovedkvarter i Bandholm.

Til DR Sjælland oplyser Ruth Evensen, at hun peger på sig selv som borgmester, hvis Det Frie Lolland opnår valg til byrådet 19. november.