Protestgruppe vokser med rekordfart

Facebookgruppen Lolland-Falster Lovestorm har på blot to døgn samlet over 17.000 medlemmer i protest mod TV2's programserie På røven i Nakskov.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det har vakt harme hos borgerne på Lolland og Falster, at TV2 har lavet en række programmer med titlen På røven i Nakskov. Serien får først premiere torsdag den 23. april, men allerede nu bliver den kritiseret voldsomt af især Nakskovs borgere.

Søndag blev Facebookgruppen Lolland-Falster Lovestorm oprettet, og på under to døgn har den samlet flere end 17.000 medlemmer.

Formålet med gruppen er at fortælle de gode historier fra området fremfor det dystre billede, der bliver tegnet i TV2's programrække.

Fokus på fattigdom

Gennem et år følger TV2 syv familier fra Nakskov og omegn. Blandt andet en 14-årig pige, der lige er blevet mor, en familie hvis hus er blevet erklæret uegnet til menneskebolig og en tidligere lastbilchauffør med en alvorlig arbejdsskade, der gør, at han må klare hverdagen med morfin.

- Vi har lavet programmet, fordi det er vigtigt at lave en dokumentarserie, der sætter fokus på fattigdom i Danmark. Jeg oplevede for et år siden, davi gik i gang, at politikerne havde øget fokus på den her befolkningsgruppe i Danmark, men jeg synes ikke, at de selv fik lov til at svare for sig, så derfor har vi lavet en serie, hvor den her målgruppe får lov at svare for sig, siger Mikkel Dyrting, der er redaktør på programmet.

Kunne vise mange andre ting

Det er foreningen Quality Lolland-Falster, der har taget initiativ til Facebookgruppen. De forstår ikke, at det er nødvendigt kun at fremstille den dystre side af området.

- Problemet er, at der sker så mange andre gode ting på Lolland og Falster, og medierne kun har for øje at vise de negative ting. Vi protesterer ikke mod fakta. Dem kan vi ikke gøre noget ved, og vi er helt med på, at der er en masse mennesker på Lolland og Falster, der her det dårligt. Men jeg er ked af, at et kun er den side, der bliver vist. Der er så mange andre ting, der også kunne blive vist, og det er det, vi gerne vil med den her gruppe, Anne-Lise Becker, bestyrelsesmedlem i Quality Lolland-Falster.

'Håbløshedens by' i 1994

Det er ikke første gang, at TV2 beskriver Nakskov og omegn. I 1994 lavede kanalen programmet Håbløshedens by, og flere undrer sig over, at det igen er Lolland og Falster, der står for tur, når nu den type negative historier kan findes i hele landet. 

- Når man går i gang med den her type program, så går et produktionsselskab i gang med at se på, hvor er fattigdommen er i Danmark, og der viser det sig desværre, at Lolland er den kommune i landet med den største procentdel af fattige, og så er det naturligt at gå derhen. Programmet er de medvirkendes talerør. Jeg synes ikke, at de medvirkende er ressourcesvage. Tværtimod viser de en styrke, selv om de har utroligt mange udfordringer i deres liv, siger Mikkel Dyrting, der medgiver, at han forstår folks frustration.

- Det gør jeg, og jeg synes, det er fuldstændig fantastisk, at vi har lavet et program, som, allerede inden det bliver vist, har skabt den her debat, og som har skabt den her Facebookgruppe af positive initiativer på Lolland. Jeg håber, den får stor succes, og at de projekter, den fører med sig, kan være med til at løfte en kommune, som helt klart er hårdt trængt, siger Mikkel Dyrting.

Du kan se starten af programmet herunder og høre hele interviewet med Mikkel Dyrting og Anne-Lise Becker.


Nyhedsoverblik