¨

Propfyldte arrester og andre lukkede: Medlem af retsudvalg undrer sig over fordelingen

Medlem af Folketingets retsudvalg, Marcus Knuth (V) undrer sig over, at arresten i Nakskov er sat i dvale mens der er overbelægning i arresten i Maribo. Arkivfoto Foto: TV ØST

Det skaber undren hos folketingspolitiker, at arresten i Nakskov er sat i dvale, mens der er overfyldt i arresten i Maribo.

Det skaber frustrationer hos de indsatte og ekstra arbejdspres for de ansatte, at der er overbelægning i flere arrester.

I Maribo er fællesrummet inddraget til ekstra sovepladser og to indsatte må dele en celle og sove i køjeseng for at få plads til alle.

Jeg synes, det er problematisk, hvis der ganske enkelt ikke er plads i vores arresthuse

Marcus knuth (V), medlem af Folketingets retsudvalg

Og det får medlem af Folketingets retsudvalg, Marcus Knuth (V), til at tage bladet fra munden.

- Jeg synes, det er problematisk, hvis der ganske enkelt ikke er plads i vores arresthuse, siger medlem af Folketingets retsudvalg, Marcus Knuth (V), der er valgt i Sjællands Storkreds og selv kommer fra Lolland.

Undrer sig

Der har igennem længere tid være overbelægning i Maribo, samtidig med at arresten i Nakskov for godt et år siden er sat i dvale. Dét er noget, der undrer Marcus Knuth.

- Jeg kan stille mig undrende overfor, at man har et arresthus, der er sat i dvale i den ene ende af Lolland, og midt på Lolland der har man et, hvor der er kapacitetsproblemer. Så jeg håber, at Kriminalforsorgen er opmærksomme på de her problemer og vil fremskynde en løsning, siger Marcus Knuth.

Hos Kriminalforsorgen er man klar over, at overbelægningen påvirker både ansatte og indsatte.

- Jeg ved, det er ekstra bøvl for personalet at have tre mere, og det bryder med de daglige rutiner, siger Niels-Ebbe Jensen, institutionschef for Institution Bøgestrømmen, der blandt andet har Maribo Arrest under sig.

Hjælp fra politisk side

Udover overbelægningen har Kriminalforsorgen igennem en årrække også manglet personale. Det er Marcus Knuth villig til at kigge på fra politisk side.

- Der må de kigge på deres personalepolitik og sige, hvad det er, der gør, at de ikke kan tiltrække nok personale. Og hvis det kræver et politisk indspil, er vi meget lydhøre overfor det og vil gerne høre, hvad de mener, vi kan gøre fra politisk hold, siger medlemmet af Folketingets retsudvalg.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App