Prisbelønnet designfirma står bag ny legeplads ved Nakskov

Børn og barnlige sjæle kan se frem til en designer legeplads ved Hestehoved Strand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Besøgende ved Hestehoved Strand i Nakskov kan se frem til at prøve en hel ny legeplads, der netop er ved at blive bygget.

Legepladsen er en del af projektet Nakskov 2030, og den er inspireret af dyrelivet i området.

Det er firmaet Monstrum, der står bag legepladsen. De laver legepladser, der er inspireret af omgivelserne og har blandt andet lavet en legeplads ved Københavns lufthavn i Kastrup, hvor man kan kravle rundt på skyer og ind i et fly.

Artiklen fortsætter under billedet.

Mor-sælen er ved at blive bygget.
Mor-sælen er ved at blive bygget.
Foto: Monstrum

Leg i en sæl

På legepladsen ved Hestehoved Strand vil man kunne lege i og ved en sæl og hendes unge. Børnene vil kunne gå på opdagelse inde i den store mor-sæl, som er over ni meter lang og omkring fire meter høj.

Monstrum har vundet flere priser for deres arbejde og har lavet legepladser til byrum verden over, blandt andet i New York, København og London.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sådan ser den store sæl ud inden i. 
Sådan ser den store sæl ud inden i. 
Foto: Monstrum

I Nakskov kommer det ikke kun til at være sæler, børnene kan lege i og på. Der kommer også til at være en sildestime, en krabbe, en snegl og en musling, som en del af den nye legeplads.

Skal få flere ud i naturen

Initiativet Nakskov 2030 er et partnerskab mellem Realdania, A.P. Møller Fonden og Lolland Kommune om at udvikle Nakskov. Partnerne har til sammen afsat 150 millioner kroner til initiativet. 

Udviklingen vil være centreret omkring Hestehovedet og fjorden, havnen og bymidten, og 12 konkrete projekter skal til sammen skabe mere bedre byrum, mere overnatningskapacitet og nye oplevelser.

Den nye legeplads ved Hestehoved Strand skal inspirere flere til at komme ud i den friske luft og fremme oplevelser i naturen, skriver Nakskov 2030 på deres Facebook-side.

Kæmpesæler er på vej til legepladsen på Hestehoved Strand i Nakskov.
Kæmpesæler er på vej til legepladsen på Hestehoved Strand i Nakskov.
Foto: Monstrum