Praktiserende læge nægter kvinder abort

En kommende praktiserende læge i Maribo vil nægte at hjælpe ufrivilligt gravide med at få abort. Han vil også bede sammen med patienterne, hvis de ønsker det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En praktiserende læge i Maribo, der åbner praksis 1. december, nægter at foretage abort på sine patienter på grund af sin religiøse overbevisning. Til gengæld vil han være åben for at bede en bøn sammen med patienterne, hvis de spørger ham om det.

Det skriver folketidende.dk.

Abort er forkert

Ifølge netavisen vil den praktiserende læge Sven Frederick Østerhus i stedet forsøge at tale ufrivilligt gravide kvinder væk fra at få foretaget indgrebet. Og hvis de alligevel insisterer, så må de i stedet gå til en anden læge for at få foretaget indgrebet.

- Provokeret abort er forkert, fordi man slår et andet menneske ihjel. Hvis der kommer en af mine patienter til mig og siger, hun er blevet gravid, og hun har tænkt på at få foretaget en provokeret abort, så vil jeg snakke med hende, og hvis hun så stadigvæk ønsker at få foretaget en abort, så er det min holdning, at det vil jeg ikke være med til. Så er hun så velkommen tilbage bagefter, hvis hun ønsker at få støttesamtaler, siger han til TV2 ØST.

En misforståelse

Ifølge avisen vil Sven Frederick Østerhus tilbyde bøn som led i behandlingen af sindslidelser som eksempelvis depression, men til TV2 ØST siger han, at det er en misforståelse.

- Det er ikke sådan, at jeg vil bruge bønner i min praksis, men hvis en patient spørger mig, om jeg vil bede en bøn sammen med vedkommende, så vil jeg godt kunne finde på det som privatperson, fordi jeg er troende, siger han.

Lægen er tilknyttet den kontroversielle frikirke Faderhuset, og opstiller for kirkens liste til kommunalvalget, Frit Lolland. Derudover bliver han også direkte fremhævet i listens valgmateriale, der støtter hans ansøgning om at oprette en privat skadestue i byen.