Portræt: Lollands borgmester var på vej ud af lokalpolitik - men så fik han et godt tilbud

Det lykkedes borgmester Holger Schou Rasmussen (S) at tage fire år mere som borgmester i Lolland Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Onsdag nat kunne Holger Schou Rasmussen (S), efter stemmerne var talt op, glæde sig over, at han fortsat er borgmester i Lolland Kommune. 

Når det nye byråd efter nytår trækker i arbejdstøjet, indleder han dermed sin tredje periode som borgmester.

Men i 2012 var han faktisk på vej ud af politik.

På det tidspunkt tog hvervet som fritidspolitiker for meget i forhold til hans civile liv, der allerede var fyldt med gøremål, som leder af Børne- og Familiecentret Guldborgsund, hvor han havde ansvaret for 50 mennesker, og familielivet med konen Karina og deres fire børn. 

VIDEO: Sådan her lød det tirsdag aften, da Holger Schou Rasmussen (S) var i fuld gang med at konstituere sig til endnu en periode som borgmester i Lolland Kommune.

Derudover var han håndboldtræner efter en tidligere karriere som semiprofessionel håndboldspiller.

Derfor meddelte Holger Schou Rasmussen partiet, at han ikke agtede at genopstille ved kommunalvalget i november 2013.

Fik borgmesterposten efter Venstre-kup

Alligevel fik partifællerne overtalt ham til blive i lokalpolitik og opfordrede ham til at gå efter borgmesterposten. 

Muligheden for at blive fuldtidspolitiker som borgmester var simpelthen for fristende, og familien støttede Holger Schou Rasmussen i sit valg.

Han blev efterfølgende udpeget som socialdemokraternes spidskandidat ved en urafstemning, og efter et større drama ved kommunalvalget i 2013 kunne han indtage borgmesterposten. 

Læs også
Den store borgmesterkabale er faldet på plads - se listen her
Læs også
Den store borgmesterkabale er faldet på plads - se listen her

Her blev Det Konservative Folkeparti på Lolland nemlig kuppet, efter Venstre og Dansk Folkeparti sammen pegede på Socialdemokratiet og Holger Schou Rasmussen som borgmester.

Dengang sprang socialdemokraterne fra konstitueringsaftalen, der blev lavet på valgnatten med de konservatives Marie Louise Friderichsen som ny borgmester. Naturligvis til stor skuffelse for Friderichsen.

Men den tidligere fødevareminister Henrik Høegh (V), som fik et flot valg i 2013, ønskede ikke at stå udenfor indflydelse og agerede derfor kongemager ved at tilbyde Socialdemokratiet borgmesterposten.

Læs også
Sådan fordeler mandaterne sig i din kommune
Læs også
Sådan fordeler mandaterne sig i din kommune

Siden har Holger Schou Rasmussen siddet på magten i Lolland Kommune, hvor han er blevet en tydelige stemme i debatten om blandt andet udligning til fattige kommuner, potentialerne med Femernbyggeriet og vedvarende energi ved opsætning af vindmøller.

Den 56-årige Holger Schou Rasmussen, der stammer fra Sakskøbing og er uddannet lærer fra Vordingborg Statsseminarium, blev første gang valgt ind i kommunalpolitik i daværende Maribo Kommune i 2001.

0 % optalt
Opdateres om 3:00