Politiker i dobbeltrolle: Udlejer billige boliger på Lolland – mens han er byrådspolitiker i Glostrup

En politiker fra Glostrup Kommune udlejer billige huse på Lolland til socialt udsatte. Det er usmageligt, lyder det fra Lolland Kommunes borgmester.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I Holeby bor Casper Hansen og Heidi Andreasson i skimmel og fugt.

De flyttede fra Vallensbæk og ind i huset sidste år.

- Da der blev sat varme på, kom der synlige skader frem i huset, siger Casper Hansen.

Parret har forsøgt at klage til udlejningsfirmaet Anto. Deres lejlighed står nemlig til at blive kondemneret af Lolland Kommune – altså erklæret uegnet til beboelse på grund af sundhedsfare.

quote Vi har en gammel historie med Låsby Svendsen. Nu ser vi det bare med slips og som byrådspolitiker

Holger Schou Rasmussen (S), borgmester i Lolland Kommune

- Det, synes jeg, er skræmmende. Især når vi har to små børn, der bor her også, og vi vidste ikke, at det var så skadeligt, da vi flyttede ind, siger Casper Hansen.

En politiker med dobbeltrolle

Men deres lejlighed er ikke den eneste.

Udlejningsfirmaet Anto har i alt 66 boliger på Lolland. 12 af dem har fået kritik af Lolland Kommune, og størstedelen står til at blive kondemneret.

- Vi har en gammel historie med Låsby Svendsen. Nu ser vi det bare med slips og som byrådspolitiker, lyder det fra Holger Schou Rasmussen (S), der er borgmester i Lolland Kommune.

Artiklen fortsætter under billedet.

Lars Thomsen har tidligere været fortaler for at sende borgere med dårlig økonomi til Lolland.
Lars Thomsen har tidligere været fortaler for at sende borgere med dårlig økonomi til Lolland.

Medejeren af Anto er Lars Thomsen, der samtidig er formand for socialudvalget i Glostrup Kommune. Tilbage i 2016 kunne Folketidende fortælle, hvordan sagsbehandlere anbefalede borgere på kontanthjælp til at flytte til Lolland.

Hertil svarede Lars Thomsen, at man må bo, hvor man har råd til. Og nu lejer han altså selv boliger ud på Lolland.

- Det er usmageligt

Lollands borgmester er ikke begejstret for Lars Thomsens to kasketter.

- Den er usmagelig.

- Jeg synes, det er ærgerligt, at han har den rolle og position, han har, siger Holger Schou Rasmussen.

Cirka 60 procent af beboerne i de 66 lejligheder af Antos lejligheder er på overførselsindkomst. Borgmesteren mener ikke, at man fra politisk side bør sende flere borgere på kontanthjælp til Lolland Kommune.

- Det er en urimelig opgave at lægge over på Lolland, at vi skal tage imod hver evig eneste år en masse mennesker på overførselsindkomst, fordi man kan putte dem ind i et billigt hus, siger Holger Schou Rasmussen.

- Vi sætter en ære i gode huse

Men Lars Thomsen mener ikke, han udlejer boliger, der er uegnet til beboelse.

- Det, man kan undre sig over er, hvordan det kan gå fra at være et perfekt hus for den ene lejer uden problemer til det, vi ser nu, siger han til TV 2.

Og til de 12 boliger, der har fået kritik af Lolland Kommune for at være i for dårlig stand, lyder det:

- Vi har tre eller fire huse i øjeblikket. Så kan man sige, at det ene hus er med tre lejligheder, og der er fundet skimmelsvamp under gulvpladerne og inde i en mur. Og det er svært at se. Det er jo ikke, fordi det er dårlige huse. Der er investeret en masse penge i husene. Nye døre, nye vinduer og nye køkkener, siger Lars Thomsen.

- Det, vi har sagt flere gange, er, at man skal lufte ud. Det står også i Lolland Kommunes retningslinjer. Udluftning mindst to til tre gange om dagen.

- Vi sætter faktisk en ære i, at vi har gode huse. En af de ting, jeg har oplevet i dag, er, at jeg har fået 25 sms’er fra vores nuværende lejere på Lolland, der har skrevet, hvad er det for noget? Vi er så glade for vores huse og vi er glade for jer som udlejer.