Politifolk gik ind i brændende bygning og reddede to personer ud

En ældre kvinde og mand blev natten til lørdag reddet ud af en villabrand på Lolland af to politifolk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er et mirakel, at de opdagede branden. Det kunne være gået rent galt.

Sådan siger indsatsleder Jens Rasmussen fra Lolland-Falster Brandvæsen, efter en ældre mand og kvinde natten til lørdag blev reddet ud af en brændende bygning i Horslunde på det nordvestlige Lolland.

Meldingen om branden indløb klokken 04.03, hvor en af de ældre havde opdaget, at det brændte nedenunder deres brændeovn.

Parret, der er dårligt gående, kunne ikke selv komme ud af den brændende bygning - men fik heldigvis slået alarm via 1-1-2.

Reddet ud af politiet

Politiet havde en patrulje i nærheden, der straks rykkede ud til stedet - og før brandvæsenet overhovedet var nået frem, gik de ind i den brændende bygning og fik bragt de to ældre borgere i sikkerhed.

- Der var ret meget røg i ejendommen, så vi sendte derefter røgdykkere ind for at få slukket branden under brændeovnen, siger Jens Rasmussen fra Lolland-Falster Brandvæsen.

Læs også
Nedlagt hotel stod i flammer
Læs også
Nedlagt hotel stod i flammer

Der var ikke en røgalarm i ejendommen, og derfor er det også meget heldigt, at parret selv opdagede branden, understreger han.

Har det efter omstændighederne godt

De ældre beboere blev efter redningen tilset af redningspersonale på stedet og blev derefter kortvarigt genhuset. De skulle dog efter omstændighederne have det godt.

De to betjente arbejder ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Politikredsen har dog lørdag ikke kommentarer til redningsaktionen.  

Læs også
Højsæson for brandskader i hjemmet - over 700.000 husstande har ingen røgalarm
Læs også
Højsæson for brandskader i hjemmet - over 700.000 husstande har ingen røgalarmNyhedsoverblik