Politiet: Restauratører byder ikke Satudarah velkommen

Satudarah fortæller, at de vil bruge Maribos offentlige steder, efter at deres klubhus er blevet lukket. Den holder dog ikke, lyder det fra politiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I dag meldte Lolland Kommune ud, at de fra dags dato og tre måneder frem forbyder alle former for forsamlinger i Satudarahs klubhus i det centrale Maribo.

Samtidig har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi forlænget deres visitationszone, der ellers udløb i dag, til den 3. november.

Til TV ØST fortæller Satudarahs talsmand, Nicky Terp, at gruppen vil søge mod offentlige caféer og restauranter, mens de ikke må være i klubhuset. 

Ikke velkomne på beværtninger

Den plan, giver politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi dog ikke meget for.

- Jeg tænker, at det ikke er en farbar vej for dem. Først og fremmest fordi vi allerede i forvejen har et glimrende samarbejde med de restauratører, der er. Restauratørerne har besluttet, at de ikke vil have folk, der har rygmærker på eller er i rockermiljøet, på deres restauranter, siger han.

Indtil videre har Satudarah ifølge eget udsagn ikke oplevet ikke at blive budt velkommen på Maribos beværtninger, men sådan fortsætter det ikke, lyder det fra Kim Kliver.

- Jeg kan love restauratørerne, at hvis de har problemer med at effektuere det i forhold til nogle af deres gæster, så er politiet selvfølgelig bevidste omkring at støtte restauratørerne i deres valg.

Skal sikre borgerne mod skyderier 

Ifølge politiinspektøren er lukningen af klubhuset en konsekvens af, at der tidligere på måneden blev skudt mod det.

- Det afgørende er, at der ikke finder skyderier og overfald sted i det offentlige rum. Det er vores opgave at sikre, at det ikke sker.

- Når vi har en situation som den her, hvor der er en nærliggende risiko for, at der kan komme et nyt angreb mod deres klubhus, såfremt de kommer tilbage i det, at vi så reagerer på det, lyder meldingen.

Borgerne kan være trygge

Kim Kliver understreger, at borgerne i Maribo godt kan føle sig trygge i byen fremover.

- Med kombinationen af det gode samarbejde med restauratørerne og mulighederne med visitationszoneforbud kan vi med troværdighed sige til borgerne, at vi fremadrettet har muligheden for at tage vare på deres sikkerhed, så de kan fortsætte med deres almindelige aktiviteter, lyder det fra politiinspektøren.