Politiet om ponyer på Lolland: Det foregik stille og roligt

Ejeren til hestene på en gård i Øster Ulslev er selv indstillet på at komme af med en flok ponyer, der ikke har det godt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En ældre herre på en gård i Øster Ulslev på Lolland kunne ikke magte at passe et stort antal heste, og derfor mistrivedes de.

Dyrenes Beskyttelse har mandag fortalt, at der var 16 heste på gården, som blandt andet var magre, havde utøj og for lange hove, så de gik dårligt.

quote Den ældre herre på gården indrømmer, at han ikke kan magte det, og at han gerne vil have hjælp

Johannes Skree-Lassen, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Men der er styr på situationen, fortæller Johannes Skree-Lassen, der leder en særlig dyreværnsenhed under Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. 

- Det er et sted, som Dyrenes Beskyttelse og vi har holdt øje med gennem længere tid. Og den ældre herre på gården indrømmer, at han ikke kan magte det, og at han gerne vil have hjælp, fortæller han til TV ØST og tilføjer:

- Der er ikke nogen af hestene, der er i akut fare for noget.

Foregår stille og roligt

Nu arbejder Dyrenes Beskyttelse, politiet og ejeren af hestene sammen for at gøre situationen bedre, fortæller Johannes Skree-Lassen.

quote Det foregår stille og roligt. Der er ikke noget alarmerende i det

Johannes Skree-Lassen, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

- Det foregår stille og roligt. Der er ikke noget alarmerende i det. Det er en mand, der ikke kan magte dyrene, og det er ikke opstået pludseligt overnight, siger han.

- Vi har været klar over, at der var nogle udfordringer på gården. 

Otte af gårdens heste er nu i Dyrenes Beskyttelses varetægt på hesteinternatet Hestenes Håb på Falster. Politiet arbejder sammen med ejeren om at finde ud af, hvad der skal ske med resten.