Politiet inviterer KU'er til nyt møde

Oven på gårsdagens afvisning inviterer lokalpolitiet i Vordingborg nu den konservative ungdomspolitiker Nikita Klæstrup til et nyt møde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I går var svaret, at politiet ikke kunne gøre noget ved sagen. I dag er Nikita Klæstrup velkommen på politistationen igen.

Læs også: Anmeldelse om trusler afvist af politiet

Hun er næstformand i Konservativ Ungdom Lolland-Falster, og efter et debatindlæg i Berlingske i søndags, har hun modtaget flere ubehagelige beskeder med hadefulde tekster som »Må du dø langsomt og smertefuldt lorteluder.« og »Når Danmark ligger i bål og brand, så fatter du hvad jeg mener, din fucking skøge. Dø af kræft,«.

Velkommen igen

Tirsdag gik hun til politiet med det, hun kalder trusler, men det afviste at optage anmeldelse, fordi beskedenre angiveligt lå under bagatelgrænsen. Det fik flere folketingspolitikere - blandt andet Pia Kjærsgaard (DF), Tom Behnke (K), Mette Reissmann (S) og Karsten Lauritzen (V) til at kritisere politiet.

Læs også: Politikere undrer sig over politiets afvisning

I dag er tonen så en anden hos ordensmagten.

- Jeg har her til morgen ringet til Nikita Klæstrup og sagt til hende, at hun er velkommen til at komme herned igen, lyder det fra Arne Holdensen, der er sektionsleder hos lokalpolitiet i Vordingborg.

Men hvorfor skulle hun det, når I afviste hende i går?

- Det er altid rart med flere øjne på en sag, så nu kigger vi på den igen og optager anmeldelse, og så tager vi den derfra, siger han.

Glad for invitation

Morgenes opkald glæder Nikita Klæstrup.

- Det er jeg selvfølgelig rigtig glad for. Jeg tror, det har haft en effekt, at medierne har haft så meget fokus på sagen, og at jeg er blevet bakket op af flere folketingspolitikere. Nu håber jeg, at dem, der har skrevet de her ting til mig, i det mindste får en reprimande, hvis ikke der er nok til en decideret sag, siger hun.