Politiet frigiver overvågning fra kæmpe computerkup

Overvågningsbillederne fra tyveriet på Østofte Skole, hvor 150 nye computere blev stjålet, bliver nu frigivet af politiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet offentliggør nu den overvågningsvideo, der viser billederne af de gerningsmænd, som natten til onsdag den 21. august begik indbrud på Østofte Skole i Nørreballe ved Maribo.

Her brød 4 personer ind i skolen ved at lave hul i en tagplade og hoppe ned i et klasselokale fyldt med 150 nye bærbare computere.

- Vi kommer ikke rigtigt videre med efterforskningen i øjeblikket, og derfor vil vi gerne bede om offentlighedens hjælp, lyder det fra politiassistent Bob Surrow fra lokalpolitiet i Nakskov.

Formentligt VW Golf plus

Overvågningen viser 4 mænd komme gående ind i skolegården natten til den 21. august. Her bærer de en bænk over til indgangspartiet og springer op på taget, hvorefter de får adgang til computerlokalet. På et tidspunkt henter den ene person en sort bil og kører den ind i gården, så computerne kan læsses ind i den.

- Vi er ikke helt sikre på bilens mærke, men det er formentligt en VW Golf plus eller en VW Golf 5 plus. Vi ved heller ikke så meget om gerningsmændene, udover at de bærer hættetrøjer under indbruddet, og at den ene har en meget vuggende gang, som det kan ses på videoen, siger Bob Surrow.

Ligner bestillingsarbejde

Det er 5. siden jul, at Østofte Skole er udsat for indbrud. Hver gang er der stjålet computere, og tabet beløber sig efterhånden til 690.000 kroner i alt, hvor de 480.000 kroner alene stammer fra det seneste indbrud i august.

- Det ligner bestillingsarbejde. Det passer lige med, at skolen når at få en ny leverance af nye computere, og så er der indbrud igen, og efter det seneste indbrud klapper 2 af gerningsmændene hinanden i hænderne i en high five, som om "yes, det lykkedes det her", lyder det fra politiassistenten.

Mærket med skolens navn

Alle computerne er mærket med "Østofte Skole", som er brændt ind i dem, og politiet vil gerne høre fra folk, der ser den type computere eller bare har viden i sagen.

Politiet kan kontaktes på telefon 114.