¨

Politiet finder stjålne fyrværkeribomber på landejendom

Foto: TV ØST

Politiet har fundet omkring en tredjedel af det fyrværkeri, der blev stjålet fra fabrik på Lolland.

Politiet har lørdag eftermiddag fundet omkring en tredjedel af de livsfarlige krysantemumbomber, som natten til lørdag blev stjålet fra en fyrværkerifabrik på Lolland.


- Vi fik et anonymt tip om, at fyrværkeriet befandt sig på en landejendom på Lolland, siger vagtchefen ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Henrik Karlsen.


- Foreløbig har vi fundet omkring en tredjedel af det, der forsvandt, men vi er stadig i gang med at ransage, så der kan dukke mere op, forsætter han.


Ransagningen foregår med hjælp fra forsvarets ammunitionsryddere.


Manden, der bor på ejendommen, er ikke hjemme, og politiet ved endnu ikke, om han har været med til indbruddet på fyrværkerifabrikken, eller om han har købt fyrværkeriet af tyvene.


I alt 512 livsfarlige luftbomber blev i nattens løb stjålet fra fyrværkerifabrikken Nordlys i Torrig på den nordøstlige Lolland. De såkaldte krysantemumbomber indeholder hver 1100 gram krudt.


Der er tale om fyrværkeri til professionelt brug, og det kan få skæbnesvangre konsekvenser, hvis luftbomberne ender hos uvidende, der anvender det som nytårsskyts.


01:51 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App