¨

Politiet finder fyrværkeribomber i sø

Foto: TV ØST

En mindre del af de farlige luftbomber fra et tyveri på en fyrværkerifabrik på Lolland er tirsdag eftermiddag fundet i en sø nær Nakskov.

En mindre del af de farlige luftbomber fra et tyveri på en fyrværkerifabrik på Lolland er tirsdag eftermiddag fundet i Teglværkssøen ved Helgenæsvej nær Nakskov.Politiet kom på sporet via et tip fra en borger klokken 12.15 , oplyser vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Stefan Jensen.

- Det er desværre kun en mindre del af de stjålne bomber. Der er nogle af de største, men ikke de allerstørste. Ammunitionsrydderne har nu kontrol over det, og vi skal have det talt op, siger han til Ritzau.

Andet fund af bomber
Allerede lørdag eftermiddag fandt politiet omkring en tredjedel af de livsfarlige krysantemumbomber.

I alt 512 livsfarlige luftbomber stjålet natten til lørdag fra Fyrværkerifabrikken Nordlys i Torrig på den nordøstlige Lolland. De såkaldte krysantemumbomber indeholder hver op til 1100 gram krudt.

- Vi leder stadig efter hovedlagret, og vi er ikke umiddelbart kommet nærmere gerningsmændene, fortæller Stefan Jensen.

00:34 Luk video

 

Mistænkt løsladt
Politiet på Lolland anholdt mandag en 34-årig mand i sagen. De mistænker ham for at have en andel i indbruddet på fyrværkerifabrikken, men mistanken er ikke stærk nok til, at politiet ville kræve ham varetægtsfængslet. Han blev derfor løsladt i går eftermiddag.

 

Der er tale om fyrværkeri til professionelt brug, og det kan få skæbnesvangre konsekvenser, hvis luftbomberne ender hos uvidende. Bomberne kræver en sikkerhedsafstand på 100 meter, og selv om lunten er lang, så brænder den meget hurtigt.

Ud over bomberne, der er omkring 15 centimeter i diameter, er der blevet stjålet 85 romerlys fra fabrikken.

 

/ritzau/

 

2013-01-01T16:58:03+0100

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App