¨

Politiet fanger to eftersøgte mænd ved færgehavn

Arkivfoto. Foto: TV ØST

Politiet har fanget to eftersøgte mænd i Rødbyhavn.

To udenlandske mænd, der begge har været eftersøgt, er blevet anholdt i Rødbyhavn på Lolland.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Tidligt torsdag morgen blev en 37-årig udenlandsk mand fanget ved en indrejsekontrol, hvor det viste sig, at den 37-årige havde et indrejseforbud og var eftersøgt af politiet i forbindelse med et indbrud.

Han blev samme dag fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Nykøbing Falster, hvor han blev idømt en fængselsstraf på tre måneder og fik et indrejseforbud, der gælder i seks år. Han er indtil videre varetægtsfængslet.

Eftersøgt for vold

Sent torsdag aften omkring havde politiet udlændingekontrol igen travlt, da stoppede en 21-årig serbisk mand i et tog på Rødbyhavn Station.

Manden kunne ifølge politiet ikke legitimere sig, men ved en nærmere undersøgelse fandt politiet frem til, hvem han var.

Det viste sig, at den 21-årige havde et indrejseforbud, der gælder til 2023. Derfor blev han anholdt og sigtet for at have overtrådt forbuddet. Han var desuden eftersøgt i forbindelse med en voldssag, som han også blev sigtet for. 

Læs også Kvinde med dreng sigtet for menneskesmugling

Siden den 4. januar 2016 har der været grænsekontrol ved de danske havne med færgeforbindelse til Tyskland og ved landegrænsen.

Men den 13. april oplyste Udlændinge- og Integrationsministeriet, at regeringen forlænger kontrollen frem til den 12. november 2018.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App