Politiet er nu begyndt at afhøre Rødby-flygtningene

Mandag morgen har politiet påbegyndt afhøringer af de 166 flygtninge og migranter, der ikke har søgt om asyl i Danmark.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er første morgen efter, at Rødby søndag modtog omkring 250 flygtninge og migranter fra Tyskland. 64 har allerede søgt om asyl i Danmark og er sendt til Sandholmlejren.

166 har endnu ikke valgt at søge asyl, og de har alle overnattet på hoteller i Rødby. Her til morgen begyndte politiet så at afhøre dem.

Hvis de ikke vælger at søge asyl i Danmark, så er de her i princippet ulovligt, og det betyder, at de vil få en helt normal sagabehandling som alle. Når de opholder sig her ulovligt, bliver vi nødt til at sende dem retur til det land, de kom fra. I den her forbindelse er det Tyskland, siger Kim Kliver, der er politikommissær ved Sydsjællands – og Lolland-Falsters politi.

Politiet har indlogeret dem på hoteller I Rødby. Politiet henter flygtningene og migranterne i små grupper og afhører dem enkeltvis.

Kim Kliver håber på, at de er færdige med at afhøre dem alle sammen i løbet af i dag.

Hvis flygtningene vælger at søge asyl nu, vil politiet tjekket op på, om de allerede har søgt asyl i et andet land. Har de søgt asyl et andet sted, vil de blive sendt dertil. Hvis ikke de har søgt asyl før, og ønsker at blive i Danmark, vil de blive kørt til Sandholmlejren, fortæller Kim Kliver.