Politiet beder om hjælp til opklaring af påsatte brande i Nakskov

Siden slutningen af marts har flere brande hærget i Nakskov. Politiet mener, at brandene er påsatte og søger nu vidner.

Siden den 28. marts er brandvæsnet hele syv gange rykket ud til brande i Nakskov.

Brandene ligger inden for det samme geografiske område, og de er opstået omkring midnat. I flere tilfælde er det ild i containere som har mødt udrykningskøretøjerne, når de er nået frem til brandene.

Sammenfaldene gør, at politiet arbejder ud fra en teori om, at der er tale om en sammenhæng mellem brandene, og at de er påsatte. 

- Der er flere ting, der går igen her. Flere steder har der været ild i en container. Det er ikke usandsynligt, hvis det sker i én, men det er mærkeligt, hvis der går ild i fire, siger Bo von Würden, der er politikommissær og lokal efterforskningsleder hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

quote - Vi vil gerne høre, hvis nogen har set noget mistænkeligt – eller nogle personer eller andet, der kunne virke mistænkeligt

Bo von Würden, politikommissær og lokal efterforskningsleder hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Ingen personskader i forbindelse med brandene

Efterforskningslederen oplyser, at politiet ikke er på helt bar bund i sagen. Alligevel ønsker det nu offentlighedens hjælp til at komme nærmere en opklaring af sagerne.

- Vi vil gerne høre, hvis nogen har set noget mistænkeligt – eller personer, der kunne virke mistænkelige, siger han.

Har man set eller oplevet noget i forbindelse med brandene, kan politiet kontaktes på telefon 114. Politiet oplyser, at der er ekstra patruljering i området.

Ifølge Bo von Würden er ingen personer er kommet til skade som følge af brandene.

Adskillige brande har ramt Nakskov. Her er det billeder fra 2. april.