¨

Politiaktion: Udlændinge afhentet i bus i Holeby

Foto: TV ØST

Onsdag ved middagstid ankom cirka 15 betjente med en bus for at afhente mange udlændinge, der opholdt sig på en adresse i Holeby. Det fortæller et øjenvidne.

En ejendom på Vestervej i Holeby blev onsdag ved middagstid ransaget af op mod 15 betjente. Det fortæller et øjenvidne, der ved middagstid fra sin ejendom så optrinet ude på gaden.

- Jeg kunne høre noget larm og så ud af vinduet. Op mod 15 betjente ekskorterede mindst lige så mange udlændinge ud i en stor bus. Efter en times tid kørte de afsted med udlændingene, fortæller Camilla Jørgensen.

En del af en større aktion

Det, Camilla Jørgensen har været vidne til, er formentlig en del af den større politikaktion, som er døbt "hvepsebo", hvor 62 adresser på Sjælland og Lolland-Falster er ransaget. Aktionen er blevet gennemført af det sjællandske politisamarbejde Task Force Indbrud (TFI) i tæt samarbejde med Statsadvokaten for særlig økonomisk og international kriminalitet (SØIK), Udlændingestyrelsen, Center Mod Menneskehandel (CMM), SKAT og Rigspolitiet. 

Camilla Jørgensen fortæller, at mange af udlændingene flyttede ind i ejendommen i midten af december og har skabt en del utryghed i området.

- Der er siden december flyttet folk ind og ud af huset hele tiden. Nogle gange er der kommet biler fra Frankrig og Østrig og har sat mennesker af og kørt igen. Jeg vil tro, at de har været fra Østeuropa - måske Rumænien, fortæller hun.

Har kontaktet politiet flere gange

Hun har også flere gange siden midten af december kontaktet politiet.

- Nogle gange har vi været ude for, at der er blevet larmet så meget i huset, at vi ikke har fået vores nattesøvn. Blandt andet derfor har vi kontaktet politiet flere gange, fortæller Camilla Jørgensen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App