Politi søger vidner efter tre brande onsdag aften

Politiet søger vidner til tre brande onsdag aften på Lolland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tre brande, der alle er opstået uden nogen rimelig forklaring.

Det er, hvad efterforskere fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi torsdag er i gang med at efterforske på Lolland, efter en hektisk aften, hvor brandene alle tre startede på et par timer.

- Vores teori er, at brandene er påsatte. To af brandene er startet i halmlagre. Den sidste ramte en ejendom, som der også tidligere har været ild i, siger efterforskningsleder Bo Von Würden til TV2 ØST.

Artiklen fortsætter under billedet.

Brand på Lolland
Foto: Frederik Hagedorn - TV2 ØST

Han oplyser, at politiet meget gerne hører fra vidner i forbindelse med sagen.

- Vi vil meget gerne høre fra borgere, der måske har hørt eller set noget - eller har været tæt på stederne, da brandene startede, siger han. Politiet kan kontaktes på telefon 1-1-4.

Brænder endnu

Første brand brød ud klokken 21.18 på Buresøvej mellem Holeby og Maribo, den næste klokken 21.35 på Godstedvej lige overfor Godsted Kirke og den tredje klokken 23.31 på Vensløkkevej i Maribo.

Den ene brand - en hal nær Godsted Kirke - brænder fortsat, og ventes at brænde i flere dage. Når alle brandene er slukket, så vil politiet sende brandteknikere ind i tomterne for at finde spor.

- Vi kan ikke sige noget præcist om, hvordan brandene er opstået endnu, og vi har heller ikke noget motiv til, hvad der skulle ligge bag. Men det er klart, at vi undersøger brandstederne og også bruger en række andre muligheder i efterforskningen, siger Bo Von Würden.

Artiklen fortsætter under billedet.

Brandvæsnet arbejder stadig ude på stedet.
Brandvæsnet arbejder stadig ude på stedet. Foto: Frederik Hagedorn - TV2 ØST

Han oplyser samtidig, at brandene sammenlignes med andre brande i lokalområdet for at undersøge, om de samme kan stå bag.

- Det er helt rutinemæssigt, at vi efterforsker, om der er en sammenhæng mellem disse og andre brande. Men vi efterforsker dem også individuelt, så vi ikke har lukket nogle døre, hvis det viser sig, at der ikke er en sammenhæng, siger han.